Bora - ramki zegarów - montaż
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam dosyć banalne pytanie, chciałbym zamontować sobie aluminiowe ramki zegarów do swojej Bory. Nie wyciągałem nigdy licznika jeszcze, proszę mi powiedzieć czy to dużo roboty, ewentualnie w przybliżeniu za co się zabrać?
Wyciągnąć licznik nietrudno, link jest. Potrzebne będą dwa torxy, rozmiaru nie znam, ale w mk4 w tapicerce są te śrubki podobne, więc jak coś już grzebałeś, to na pewno znajdziesz. Co do klejenia, to kup taki klej, żeby nie zostawiał śladów i nie upaćkaj zegarów Nie wiem jakie ringi chcesz kupić, ale co do JOM z aledrogo - wcale nie są tak dopasowane, jak to podają sprzedawcy - i tak trzeba kleić.
problem w tym, że większość jest firmy JOM... jakiego kleju użyć do tego?
Ale ja wcale nie twierdzę, że one są złe, tylko że trzeba trochę się namęczyć i przykleić. Jeszcze inna sprawa, że obudowy zegarów też nie są identyczne... Może akurat wejdzie u Ciebie na wcisk? Wystarczy jakiś przezroczysty uniwersalny klej. Przy klejeniu nakładaj go dokładnie i nie w nadmiarze, bo wylezie i będzie trzeba czyścić.
- czarekcw
- kierownik kibla
Jak nie szkoda ci licznika to lej to dziadostwo . Sylikon bezbarwny powinien dać radę .baton_dk pisze:kropelka?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ->|<-
Przecież nawet ORI w B5 są przyklejone.
baton_dk Moim zdaniem lepiej kupić cały licznik z B5 FL łapiąc okazję i te ringi przełożyć jeśli średnica taka sama (nie wiem). Będą ORI przynajmniej.
baton_dk Moim zdaniem lepiej kupić cały licznik z B5 FL łapiąc okazję i te ringi przełożyć jeśli średnica taka sama (nie wiem). Będą ORI przynajmniej.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- czarekcw
- kierownik kibla
Ale czy na kropleke? Swoją drogą co fabryczny montaż to montaż, kropelka zawsze może uciec na zegary i popsuć ich wygląd a sylikon zdrapiesz .
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiem, czy ktoś to robił ale słyszałem, że po "małej" modyfikacji wchodza bez problemu... Tylko nie wiem co to za mala modyfikacja...iigAlisArr pisze:te ringi przełożyć jeśli średnica taka sama (nie wiem). Będą ORI przynajmniej.
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
-
- ->|<-
Jak przymierzałem to myślę, że wystarczy zeszlifować/uciąć takie a'la ząbki na obwodzie (wpuszczane w plastik - okrąg).steniu4 pisze:Tylko nie wiem co to za mala modyfikacja...
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- HBM'y,
- W8 pod szyber,