Centralny nie zamyka bagaznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam golfa 4 centralny dziala w dwoch przednich drzwiach , bagaznik nie zamyka sie , dodatkowo jest inny kluczyk do bagaznika a inny do przednich drzwi i stacyjki widocznie zamek byl wymieniany .Cos zle podlaczone jak to sprawdzic?
Miałam tak samo, bagażnik nie reagował. Zamek przesmarowaliśmy porządnie smarem i działa. Najprawdopodobniej zastane są. Spróbuj.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja jak miałem taką sytacje to zdemontowałem plastik na tylnej klapie i podczas otwierania i zamykania siłownik drgał lecz nie przesuwał. WD, oliwka, smar. Ręką poruszałem całym mechanizmem i siłownikiem i było ok .
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michal3113
- Nowicjusz
Siłownik reaguje? Ja miałem taki problem że zardzewiał mi styk a dokładnie ten, który jest podłączony do siłownika. Jak ściągnąłem tapicerkę wszystko wydawało się oki no ale nie reagował siłownik więc chciałem wypiąć i sprawdzić na końcówkach kabli czy dochodzi prąd i zaczął sie problem. Ten wtyk trzyma się na zatrzaskach ja te zatrzaski wciskałem a kuzyn ciągnął KOMBINERKAMI za całość i po 30 minutach dopiero udało nam się odłączyć siłownik. Okazało się że taka rdza że prąd nie dochodził. Musiałem to wszystko przeczyścić dobrze a później zabezpieczyłem przed korozją no i gites działa. To mi akurat sie przytrafiło ale jeżeli tobie siłownik działa to na pewno co innego.
Bagaznik naprawiony przetarty kabel prze przejsciu do klapy wiązka po prawej stronie dzieki.