żółte żarówki osram
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
żółte żarówki osram
Witajcie!
Czy ktoś już zastosował takie żarówki? Chodzi mi o opinie. Miałem już różne Philipsy itp., teraz znalazłem taki oto wynalazek świecący na żółto.
Obecnie mam Prawie nówki H1+H1 Hella z dodatkowymi przekaźnikami a zależy mi na dobrej widoczności (również w deszcz).
http://moto.allegro.pl/h1-55w-zarowka-o ... 30583.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moto.allegro.pl/osram-h1-all-sea ... 54525.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ktoś już zastosował takie żarówki? Chodzi mi o opinie. Miałem już różne Philipsy itp., teraz znalazłem taki oto wynalazek świecący na żółto.
Obecnie mam Prawie nówki H1+H1 Hella z dodatkowymi przekaźnikami a zależy mi na dobrej widoczności (również w deszcz).
http://moto.allegro.pl/h1-55w-zarowka-o ... 30583.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moto.allegro.pl/osram-h1-all-sea ... 54525.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
żółte żarówki osram
Wg mojej wiedzy to już nie można jeździć na świetle zółtym.prezesik25 pisze:teraz znalazłem taki oto wynalazek świecący na żółto.
Najlepszy układ to...Żona w domu, a kochanka w garażu..
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
żółte żarówki osram
a przypadkiem nie tyczy się to tylko zabytków ?? Że żarówka musi mieć homologację to wiadomo...nawet jak jest "biała" (zwykła)marcin7x5 pisze:Jak mają homologację (bodajże E14) tzn, że można
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
żółte żarówki osram
załóż sobie te żółte H1 tylko do drogowych i będzie zero lipy mijaki zostaw normalne bo moga się czepiać mundurowi
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
żółte żarówki osram
na "zenonach"w zwykłych lampach też nie można a jeżdżą, ale ja nie będę wkładał tego typu oświetlenia do auta, wolę żarówkę.lukasz.gtd pisze:Wg mojej wiedzy to już nie można jeździć na świetle zółtym.
jednak zapodam je w mijania, najwyżej będę przekładał podczas kontroli . W ciągu dnia jeżdżę tylko na ori dziennych MK3, a mijania tylko na wieczór i noc.szewczi90 pisze:załóż sobie te żółte H1 tylko do drogowych i będzie zero lipy mijaki zostaw normalne bo moga się czepiać mundurowi
Dziękuję Wam za wypowiedzi.
żółte żarówki osram
Na allegro są dostepne po około 3,5 zł żarówki Tungsrama, również żółte.
Wbrew pozorom żółte lepiej widać w deszczu, ale światła jest dużo mniej i jest ono cholernie męczące na dłuższe trasy. Lepiej takie żałożyć do halogenów. Sam tak miałem i zrezygnowałem.
Co do prawa - żółte można mieć tylko w przeciwmgielnych, bez względu na homologację.A co gdzie włożysz to już twoja sprawa. Jeśli masz te lampy co w podpisie to wiele nie zyskasz.
Wbrew pozorom żółte lepiej widać w deszczu, ale światła jest dużo mniej i jest ono cholernie męczące na dłuższe trasy. Lepiej takie żałożyć do halogenów. Sam tak miałem i zrezygnowałem.
Co do prawa - żółte można mieć tylko w przeciwmgielnych, bez względu na homologację.A co gdzie włożysz to już twoja sprawa. Jeśli masz te lampy co w podpisie to wiele nie zyskasz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
żółte żarówki osram
Koledzy ostatecznie wybór padł na PHILIPS BlueVision, dałem sobie spokój z tymi żółtymi.
Skaktus obecnie mam H1+H1 ori Hella + dodatkowe przekaźniki. Zrezygnowałem z Angel Eyes FK - leżą w szafie.
ps podpis już zmieniony
Skaktus obecnie mam H1+H1 ori Hella + dodatkowe przekaźniki. Zrezygnowałem z Angel Eyes FK - leżą w szafie.
ps podpis już zmieniony
żółte żarówki osram
Pprzy BlueVision też się przejedziesz. Świecą one ładnie, ale w deszczu już lipa jest. Gubią się dużo bardziej niż zwykłe żarówki. Idziesz ze skrajności w skrajność. Nie lepiej mieć przekaźniki i typowe żarówki ? Wiem że dają na żółto, ale BV też daje i jedynie w nocy coś tam lekko mają inną barwę. Pisałem już tyle razy o Tungsramach +90%, jedna sztuka to jakieś 8 - 10 zł, na przekaźnikach bajka...