Witam
Sparciała mi uszczelka pod podstawą anteny. W zasadzie nie ma co z niej zbierać. W związku z tym zamówiłem zestaw montażowy (śrubę, oring i ową uszczlkę). Przy okazji wymienie więc obie uszczelki.
I teraz pytanie, jak zdemontować podsufitkę? MOże ktoś wymieniał uszczelki i mógłby podpowiedzieć jak to zrobić?
Zdaje się, że gdybym chciał wymienić samą uszczelkę znajdującą sie pod anteną to nie można jej założyć od góry i też trzeba odkręcać antenę od dachu?
Jest to do zrobienia dla człowieka średnio kumatego? Boję się że po mojej wymianie uszczelek będzie mi cieknąć po deszczu do środka.
Wymiana uszczelek od anteny radiowej - jak?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
Musisz zdjąć lampkę, słoneczniki i wszystkie plastiki ze słupków. Dobrze jest wyjąć całą podsufitkę i to na dwie osoby. Wykonana jest z papieru więc łatwo samemu ją złamać.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
A nie wystarczy samo zdjęcie plastiku na końcu, od strony bagażnika, ewentualnie tylnich boczków, by odgiąć trochę podsufitkę i dostać się do anteny?
auta kwitnące wiśnią
felicjator, odczep ten plastik co trzyma z tyłu podsufitkę i już dojdziesz do anteny. Nie trzeba całe podsufitki ściągać
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Wymiana uszczelek od anteny radiowej - jak?
Mam zestaw montażowy vw (nakrętka, oring i podkładka pod stopkę anteny). W którym miejscu "siedzi" ten mały oring?
auta kwitnące wiśnią