Klapa nie moze się zamknąć. Zamek się nie domyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam od jakiegoś czasu problem z tylną klapą. Przez ponad rok wszystko ok ale teraz gdy otwieram rączką (tutaj bębenek i raczka działają) i ponownie próbuje ją zamknąć poprostu ten mechanizm w środku który zamyka się gdy dochodzi do bolca poprostu nie 'zaskakuje' jeszcze niedawno palcem zamykałem ten mechanizm później rączką otwierałem mając klapę w recach machanizm 'odbijał' potem udało się klapę domknąć. Obecnie nawet palcem nie jestem w stanie ruszyć mechanizmu aby 'zaskoczył/ Od czego zacząć? Pryskałem już olejkiem maszynowym i nic!
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Od rozebrania klapy i wytargania zamka...obadać co się dziejeharvard pisze:Od czego zacząć?
A masz jakieśfotki jak to wygląda w środku? Jakiś schemat żeby nie uszkodzić plastików.
Dzięki za szybką odpowiedz. lubię bardzo to forum właśnie za chęć pomocy!
dzieki raz jeszcze.
Dzięki za szybką odpowiedz. lubię bardzo to forum właśnie za chęć pomocy!
dzieki raz jeszcze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wielkiej filozofii nie ma, dwie śrubki krzyżakowe, po jednej w każdym z uchwytów od wewnątrz klapy...reszta na zatrzaskach, trzeba energicznie szarpnąć. Po zdjęciu plastiku już wsio widać, zamek na dwóch śrubkach spline...ale można odkręcić także torxem odpowiedniego rozmiaru. Są na forum tematy z fotkami...jakbyś jednak miał problem to poszukaj, ale tam nic trudnego nie ma. Dwie śrubki i nie bać się szarpnąć za plastik
Zamek rozkręcowny totalnie przeczyszczony i nasmarowany. Zamek działa!!!
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.