Zaślepienie tylnej wycieraczki,jak odłączyc spryskiwacz ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam pytanko. Zaślepiłem sobie nie dawno wycieraczke z tyłu i teraz chciałbym jakoś odłączyc tylny spryskiwacz,żeby czasem przez przypadkowe włączenie nie lał mi płynem w bagażniku. W książce jest napisane,ze bezpiecznik 27 jest to Spryskiwacz tylnej szyby oraz wycieraczka tył,ale po wypięciu go spryskiwacz działa dalej. Wie ktoś moze jakby to można rozwiązac ?
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Odepnij weżyk od zbiorniczka do tylnich spryskiwaczy i zatkaj go czyms albo kup jakiś łącznik do takich rurek i złączyk obydwa wężyki z pompki w jeden, wtedy będzie lać na przód, jak włączysz tylny spryskiwacz, to jest moim zdaniem chyba najlepsze wyjście, jeżeli niechce Ci sie bawić z kabelkami, a jak nie to moge popatrzeć na schematy to może dałoby sie wogóle wyłączyć przełącznik od tylnich spryskiwaczy, albo dać np pod plastikiem jakiś przełącznik żeby np przełączać czy ma działać czy nie...
KoJ@K, załóż manetkę od bory i po kłopocie (jakby co mam taka z wersją MFA)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dzięki chłopaki za rozwiązania. I jak będzie czas to chyba właśnie coś pokombinuje z wężykami,tak jak napisał sokol26,