Jak dobrze i solidnie to skleić/zaszpachlować?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
NIestety w tygodniu miałem stłuczkę, część użytkowników pewnie czytała juz moje poprzednie tematy ale były związane z czymś innym
Otóz dzisiaj po ściagnięciu zderzaka okazało sie co tak naprawdę go boli, na zdjeciach są 2 pęknięcia pęknięcia i jedno takie jakby kawałek wyszarpany w tym jakby panelu plastikowym za zderzakiem,
miałby ktoś jakiś pomysł czym oraz jak skutecznie to dobrze skleić lub zaszpachlować? Bardzo proszę o rady bo jutro chciałbym to zrobić już
A oto zdjęcia:
Czekam na wasze rady
Z góry dzięki
NIestety w tygodniu miałem stłuczkę, część użytkowników pewnie czytała juz moje poprzednie tematy ale były związane z czymś innym
Otóz dzisiaj po ściagnięciu zderzaka okazało sie co tak naprawdę go boli, na zdjeciach są 2 pęknięcia pęknięcia i jedno takie jakby kawałek wyszarpany w tym jakby panelu plastikowym za zderzakiem,
miałby ktoś jakiś pomysł czym oraz jak skutecznie to dobrze skleić lub zaszpachlować? Bardzo proszę o rady bo jutro chciałbym to zrobić już
A oto zdjęcia:
Czekam na wasze rady
Z góry dzięki
o ile zderzak skleisz u gości co zajmują się naprawą (spawaniem) plastików o tyle wzmocnienie przednie to nie plastik tylko jakieś tworzywo jakby z włóknem szklanym - dostęp do wzmocnień na allegro jest duży i myślę że nie takie straszne ceny żeby nie można było kupić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
tyle, że chaiałbym zakupić niesbędnemateriały jutro bo w niedziele wyjazd na studia ponownie a tam nie mam warunków na naprawy i chciałbym jutro się z tym do końca uporać Dlatego proszę o jakieś konkretne propozycje, żeby jutro gościowi w sklepie coś konkretnego powiedzieć
- VWaldini81
- LDZ
Można pod niektóre te pęknięcia podłożyć blaszkę.Uformować ja dokładnie i przynitować. Ubytki wypełnić szpachlą z włóknem. Zderzak możesz również skleić na pęknięciu grzejąc je lutownicą. Trochę roboty będzie przy tym, ale tak najprościej to zrobić domowymi sposobami nie oddając auta na 2-3 dni do warsztatu i wydając kilka stówek!
No właśnie tych stówek chcę uniknącVWaldini81 pisze:Można pod niektóre te pęknięcia podłożyć blaszkę.Uformować ja dokładnie i przynitować. Ubytki wypełnić szpachlą z włóknem. Zderzak możesz również skleić na pęknięciu grzejąc je lutownicą. Trochę roboty będzie przy tym, ale tak najprościej to zrobić domowymi sposobami nie oddając auta na 2-3 dni do warsztatu i wydając kilka stówek!
Chyba zrobię tak jak mówisz
A jak mam pytać w sklepie? poproszę szpachlę z włóknem? I gdzie to najlepiej kupować? W jakimś motoryzacyjnym czy jakiejś budowlance?
- VWaldini81
- LDZ
Poproszę szpachlę z włóknem
A szukaj w sklepie z lakierami najpewniej, chociaż w castor... też powinieneś dostać.
A szukaj w sklepie z lakierami najpewniej, chociaż w castor... też powinieneś dostać.