Klamki styl audi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Klamki styl audi
Witam. Dzisiaj przyszły mi klamki zakupione na allegro styl audi http://allegro.pl/show_item.php?item=1468870869" onclick="window.open(this.href);return false;. Mam jednak problem z ich montażem dlatego pytam czy ktoś może montował takie klamki lub może cokolwiek doradzić w tej sprawie?
Klamki styl audi
montowałem ... dużo rzeźbić nie trzeba ale nie obędzie się zupełnie ... mi te gumy " uszczelki" za chiny (bo stamtąd to pochodzi) nie pasowały przykleiłem je klejem do klamek potem to montowałem skok języczka jest mniejszy w tych niż w oryginale więc musisz tak dopasować długość żeby ci nie zacinało zamków przy zamykaniu otwieraniu bo jak zamkniesz pociągniesz za klamkę otworzysz to już możesz nie otworzyć drzwi w taki prosty sposób ... wszystko się da ale ja nie jestem w 100% zadowolony z tych klameczek za dużo wysuniesz plastik to się będzie zacinało za mało to nie naciśnie na spust ;]
Klamki styl audi
Rozumiem, będę miał to na uwadze i dziękuję za pomoc. A czy to był dobry wybór w moim przypadku to się okaże... Mam chociaż nadzieję że będą lepsze niż te zwykłe zamienniki
Re: Klamki styl audi
Najlepsze są ORI i tego nikt nie podważy a jak koniecznie chciałeś mieć z AUDI to mogłeś zapodać również ORI klamki - ale tam nie obyło by się bez zakładu blacharskiego - jednak efekt na aucie przy tym co kupiłeś byłby w działaniu i wyglądzie ogromny.Adjanek pisze:Rozumiem, będę miał to na uwadze i dziękuję za pomoc. A czy to był dobry wybór w moim przypadku to się okaże... Mam chociaż nadzieję że będą lepsze niż te zwykłe zamienniki
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nom, śmieszne klameczki, śmieszne. Widziałem ala mk3 i są o wiele lepsze Mam ori... ale ja bede myślał coś w kierunku ori audi chrom
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Klamki styl audi
No to ładnie... hehe. Teraz zastanawiam się czy je w ogóle montować jak takie lipne...
Klamki styl audi
Oddaj jak możesz - kup ORI klamy od Audi 100 albo 80tki - blacharz w 2h Ci to wszystko zrobi ....
Ps - takie info dorwałem na Googlu
Ps - takie info dorwałem na Googlu
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Klamki styl audi
Już za późno żeby oddać.. zamontuję klamki, może nie będzie tak źle. Tylne tak tylko przykładałem bez zamontowania to działały prawidłowo. Ciekawe tylko czy przednie też zdadzą egzamin. W sumie to stare już całkiem odmówiły posłuszeństwa więc gorzej chyba nie będzie
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Klamki styl audi
Nie wiem jak wy wszyscy to robicie z tymi klamkami że wszystkie sie rozwalają.. urywają.. nie chcą otwierać. Mam ori klamki od 24lat i wszystko chodzi jak w zekarku.. Nie wiem... ale jak sie dowiem to wam powiem
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Klamki styl audi
OLF miałeś rację... Prawe tylne drzwi nie chcą się otworzyć. Ale się wkur.... Chciałem kupić dobre klamki, nie zależało mi na wyglądzie a kupiłem typową chińszczyznę... Myślałem że ten mechanizm będzie lepszy bo za te stare to każdy ciągnie zapominając o przyciśnięciu spustu. Jak teraz otworzyć drzwi?;)
teraz to masz problem jak nie masz ściągniętej tapicerki to nawet dosyć duży ... musisz jakimś magicznym sposobem odkręcić śrubki do których nie masz dostępu ... odkręcasz po kolei:
zdejmujesz z korbki zaślepkę i odkręcasz korbkę
zdejmujesz zaślepkę z rączki i odkręcasz 2 śrubki
ramka z klamki też trzyma boczek musisz ją zdjąć przesuwając w prawo bądź w lewo nie pamiętam teraz
no i najtrudniejsze odkręć śrubki których prawie nie widać ... są z lewej i prawej strony po 2 takie wkręty (przy zamkniętych drzwiach chowają się w uszczelki) zobacz na 2 drzwiach ... jak to wygląda
z jednej strony powinno ci się udać na pewno wtedy odchylasz wyciągasz do siebie boczek i długim śrubokrętem ... musi być długi byś dostał do tego białego języka który jest regulowany (mi 50 centymetrów starczyło ale miałem nie najgorszy dostęp
no i na koniec tym płaskim, długim śrubokrętem musisz wkręcić ten biały plastik(regulowany język w klamce) tak by nie naciskał na spust w zamku... jak już go wkręcisz zamykaj i otwieraj drzwi ryglem i ciągnij za klamkę w końcu się odblokuje.
Powodzenia, pozdrawiam OLF
zdejmujesz z korbki zaślepkę i odkręcasz korbkę
zdejmujesz zaślepkę z rączki i odkręcasz 2 śrubki
ramka z klamki też trzyma boczek musisz ją zdjąć przesuwając w prawo bądź w lewo nie pamiętam teraz
no i najtrudniejsze odkręć śrubki których prawie nie widać ... są z lewej i prawej strony po 2 takie wkręty (przy zamkniętych drzwiach chowają się w uszczelki) zobacz na 2 drzwiach ... jak to wygląda
z jednej strony powinno ci się udać na pewno wtedy odchylasz wyciągasz do siebie boczek i długim śrubokrętem ... musi być długi byś dostał do tego białego języka który jest regulowany (mi 50 centymetrów starczyło ale miałem nie najgorszy dostęp
no i na koniec tym płaskim, długim śrubokrętem musisz wkręcić ten biały plastik(regulowany język w klamce) tak by nie naciskał na spust w zamku... jak już go wkręcisz zamykaj i otwieraj drzwi ryglem i ciągnij za klamkę w końcu się odblokuje.
Powodzenia, pozdrawiam OLF
Klamki styl audi
Heh no to będzie trochę roboty na weekend... Dzięki OLF, zrobię dokładnie tak jak napisałeś a przynajmiej się postaram. Możesz mi jeszcze powiedzieć czy da się te klamki jakoś ustawić żeby wszystko było git? czy to po prostu gra nie warta świeczki i lepiej dać sobie spokój?
Klamki styl audi
mi się udało ... długo się z tym męczyłem ale po kilkunastu próbach wszystko gra, jeszcze 1 ... jak już otworzysz drzwi proponuje odkręcić i wyczyścić zamek (nimbus 2 śruby) pędzel, ropa + olej to dobra mieszanka do takich zabiegów potem jak już masz zdjętą tapicerkę weź sobie latareczkę i poświeć od środka jak wkładasz klamkę czy ten biały języczek nie naciska na spust. ustaw tak by nie naciskało. .. i sprawdzaj czy jest wysunięty wystarczająco się by się drzwi otwierały, nie masz się co martwić w razie czego przy tej opcji otworzysz klamką ze środka... i poza tym masz dużo lepszy dostęp do zamka bo nie masz tapicerki na drzwiach