Piszcząca szyba pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Piszcząca szyba pasażera
Witam !
Od kilku miesięcy piszczy mi elektryczna szyba od strony pasażera czy to zamykam czy otwieram. Miał ktoś taki problem ? Pewnie to jakaś uszczelka, poradzono mi posmarować je wazeliną techniczną ale to nic nie dało.
Pozdro
Od kilku miesięcy piszczy mi elektryczna szyba od strony pasażera czy to zamykam czy otwieram. Miał ktoś taki problem ? Pewnie to jakaś uszczelka, poradzono mi posmarować je wazeliną techniczną ale to nic nie dało.
Pozdro
Piszcząca szyba pasażera
Hmmm uszczelka - uszczelką = ale piszczeć może sam mechanizm po którym szyna chodzi .
Demontaż tapicerki - podłącz sterowanie i znajdź przyczynę powstawania pisków
Demontaż tapicerki - podłącz sterowanie i znajdź przyczynę powstawania pisków
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Piszcząca szyba pasażera
Tak myślałem że bez demontażu tapicerki się nie obejdzie. Jeśli chodzi o mechanizm to raczenie nie w tym tkwi problem bo piszczałby inaczej a to typowy dźwięk tarcia o gumę
- don vittorio
- rock n roll
Piszcząca szyba pasażera
To jak już wiesz co piszczy, to weź to i napraw... Smarowanie różnego rodzaju tłustumi specyfikami (wazelina, tawot, WD 40 itp... ) to zły pomysł. Brudzi i pomaga tylko na chwilę. Też miałem, odkąd pamiętam, problem z piszczącą szybą przy podnoszeniu. Pisk jest trochę taki jakbyś pocierał styropianem o szybę . Bardzo nieprzyjemny. Proponuję Tobie wyciągnąć uszczelkę, dobrze ją odtłuścić i nałożyć talk w prowadzenia (zastępczo może być mączka ziemniaczana; tak - taka z kuchni). Próbowałem wielu rzeczy, bo mnie to też ryrało i wreszcie talk dopiero dał radę. Teraz u mnie szyba domyka się jak w nowym aucie .
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Piszcząca szyba pasażera
dzisiaj wyjąłem wszystkie możliwe uszczelki do których miałem dostęp po rozebraniu drzwi, a nadal przy podnoszeniu i opuszczaniu piszczy jak piszczało. Dźwięk wydobywa się tak jakby z mechanizmu podnoszenia lub gdzieś obok. Nasmarowałem także prowadnice ale nic to nie dało. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Re: Piszcząca szyba pasażera
naian11 pisze:dzisiaj wyjąłem wszystkie możliwe uszczelki do których miałem dostęp po rozebraniu drzwi, a nadal przy podnoszeniu i opuszczaniu piszczy jak piszczało. Dźwięk wydobywa się tak jakby z mechanizmu podnoszenia lub gdzieś obok. Nasmarowałem także prowadnice ale nic to nie dało. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Skoro zlokalizowałeś piski ... mechanizm , lub gdzieś obok - to pozostaje dokładniejsze przyjrzenie się temu , ewentualnie rozebranie , nasmarowanie w środku zębatki ,,,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google