kanapa Recaro z 5D do kombi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- domino19140291
- Ma gadane
Takie pytanko na szybko czy kanapa Recaro da się zamontować z 5D MK4 do kombi MK4 ? Dzięki za odp.
- domino19140291
- Ma gadane
Re: kanapa Recaro z 5D do kombi
Może źle napisałem mi chodziło nie o siedzisko z kanapy tylko o oparcia. Mam możliwość kupienia z 5D hatchbacka tylko nie jestem pewien na 100% czy pasuje oparcie z tylnej kanapy.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pasuje, tylko zaczepy na siatkę oddizelającą bagażnik od kabiny w variancie też trzeba przekładać bo nie będzie w tych z HB, albo bez nich można śmigać. Kolega truckman zakładał zwykłe sporty co prawda, ale też z HB pochodzące i podeszło mu wszystko. Zawsze może podpytać.
domino19140291, z oparciem w ogóle nie ma problemu jest P&P. Ja mam cały komplet z HB podobnie jak truckman jak kolega guziolek napisał.
no podejdzie- jak przerobisz siedzisko - inny system montażu siedziska - w variant masz formę zawiasów a te zawiasy zamocowane do blachy, w HB masz formę drutów chodzących na tulejkach przyspawanych do nadwozia.domino19140291 pisze: czy kanapa Recaro da się zamontować z 5D MK4 do kombi MK4 ?
przekładałeś sam czy zleciłeś komuś? Ja przekładałem dla Piter.5 - domino19140291, jeśłi mogę - to powiem od siebie - ODRADZAM - kup z variantaKarpik pisze:Przekładasz tylko stelaż i gra.
Natomiast same oparcie pasuje na 100%
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- domino19140291
- Ma gadane
Tak już wiem przekonałem się przy montażu. Przekładka blachy nie wchodzi w grę bo w ogóle nie pasuje. W moim przypadku było o tyle dobrze że już wcześniej miałem identyczną tapicerkę zmienił się tylko profil foteli więc siedzisko mogłem zostawić. Oparcia natomiast pasują bez problemu.
Ja miałem zwykłe Basisy i kupiłem pół kubły po lifcie i jakoś nie miałem problemu z przełożeniem blachy.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepyKarpik pisze:Ja miałem zwykłe Basisy i kupiłem pół kubły po lifcie i jakoś nie miałem problemu z przełożeniem blachy.
pogadaj z piterem - cały dzień siedziałem i przeszywałem tapicerkę żeby pasowało - nie spierałbym się gdybym to nie ja dał ciała mówiąc wcześniej, że będzie bezproblemowo a nie było.guziolek pisze:Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
No to już diabli wiedzą o co chodzi i jak to z tym dokładnie jest. Jedni piszą, że tylko blachy przekładali inni, że problemy są. Pewnie subiektywne wrażenie co do ilości roboty decyduje, dla jednego niedużo, dla drugiego niemałogrg474 pisze:pogadaj z piterem - cały dzień siedziałem i przeszywałem tapicerkę żeby pasowało - nie spierałbym się gdybym to nie ja dał ciała mówiąc wcześniej, że będzie bezproblemowo a nie było.guziolek pisze:Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepy
- domino19140291
- Ma gadane
Nie ma szans żeby to pasowało idealnie bez przeróbek. Dołączam zdjęcia dla porównania. Widać że w siedzisku z hatchbacka jest na obrysie więcej materiału niż w variancie. Po za tym gąbka jest inaczej wytłoczona. W innych miejscach są podoszywane plastikowe mocowania tapicerki które wchodzą w rynienki do tej blachy. Myślę że wątpliwości rozwiane.
- dzięki - nie miałem fotek żeby to udowodnić - myślę że ta informacja przyda się dla potomnych co by nie wydawali darmo kasy - aha analogicznie jest z tapicerką drzwi tylnych - trzeba tez przerabiać (też musiałem - przy montażu skórzanej u Pitera.5)domino19140291 pisze:Nie ma szans żeby to pasowało idealnie bez przeróbek. Dołączam zdjęcia dla porównania.