kanapa Recaro z 5D do kombi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- domino19140291
- Ma gadane 
Takie pytanko na szybko czy kanapa Recaro da się zamontować z 5D MK4 do kombi MK4 ? Dzięki za odp.  

- domino19140291
- Ma gadane 
Re: kanapa Recaro z 5D do kombi
Może źle napisałem mi chodziło nie o siedzisko z kanapy tylko o oparcia. Mam możliwość kupienia z 5D hatchbacka tylko nie jestem pewien na 100% czy pasuje oparcie z tylnej kanapy.

- guziolek
- Forum Master 
- Kontakt:
Pasuje, tylko zaczepy na siatkę oddizelającą bagażnik od kabiny w variancie  też trzeba przekładać bo nie będzie w tych z HB, albo bez nich można śmigać. Kolega truckman zakładał zwykłe sporty co prawda, ale też z HB pochodzące i podeszło mu wszystko. Zawsze może podpytać.

domino19140291, z oparciem w ogóle nie ma problemu jest P&P. Ja mam cały komplet z HB podobnie jak truckman jak kolega guziolek napisał.

no podejdzie- jak przerobisz siedzisko - inny system montażu siedziska - w variant masz formę zawiasów a te zawiasy zamocowane do blachy, w HB masz formę drutów chodzących na tulejkach przyspawanych do nadwozia.domino19140291 pisze: czy kanapa Recaro da się zamontować z 5D MK4 do kombi MK4 ?
przekładałeś sam czy zleciłeś komuś? Ja przekładałem dla Piter.5 - domino19140291, jeśłi mogę - to powiem od siebie - ODRADZAM - kup z variantaKarpik pisze:Przekładasz tylko stelaż i gra.
Natomiast same oparcie pasuje na 100%
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio- domino19140291
- Ma gadane 
Tak już wiem przekonałem się przy montażu. Przekładka blachy nie wchodzi w grę bo w ogóle nie pasuje. W moim przypadku było o tyle dobrze że już wcześniej miałem identyczną tapicerkę zmienił się tylko profil foteli więc siedzisko mogłem zostawić. Oparcia natomiast pasują bez problemu.

Ja miałem zwykłe Basisy i kupiłem pół kubły po lifcie i jakoś nie miałem problemu z przełożeniem blachy.

- guziolek
- Forum Master 
- Kontakt:
Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepyKarpik pisze:Ja miałem zwykłe Basisy i kupiłem pół kubły po lifcie i jakoś nie miałem problemu z przełożeniem blachy.

pogadaj z piterem - cały dzień siedziałem i przeszywałem tapicerkę żeby pasowało - nie spierałbym się gdybym to nie ja dał ciała mówiąc wcześniej, że będzie bezproblemowo a nie było.guziolek pisze:Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio- guziolek
- Forum Master 
- Kontakt:
No to już diabli wiedzą o co chodzi i jak to z tym dokładnie jest.grg474 pisze:pogadaj z piterem - cały dzień siedziałem i przeszywałem tapicerkę żeby pasowało - nie spierałbym się gdybym to nie ja dał ciała mówiąc wcześniej, że będzie bezproblemowo a nie było.guziolek pisze:Tak jak kilku innych co zmieniali. No chyba że recaro ma jakieś specjalne te blachy i zaczepy
 Jedni piszą, że tylko blachy przekładali inni, że problemy są. Pewnie subiektywne wrażenie co do ilości roboty decyduje, dla jednego niedużo, dla drugiego  niemało
  Jedni piszą, że tylko blachy przekładali inni, że problemy są. Pewnie subiektywne wrażenie co do ilości roboty decyduje, dla jednego niedużo, dla drugiego  niemało 
- domino19140291
- Ma gadane 
Nie ma szans żeby to pasowało idealnie bez przeróbek. Dołączam zdjęcia dla porównania. Widać że w siedzisku z hatchbacka jest na obrysie więcej materiału niż w variancie. Po za tym gąbka jest inaczej wytłoczona. W innych miejscach są podoszywane plastikowe mocowania tapicerki które wchodzą w rynienki do tej blachy. Myślę że wątpliwości rozwiane.

domino19140291 pisze:Nie ma szans żeby to pasowało idealnie bez przeróbek. Dołączam zdjęcia dla porównania.
 - dzięki - nie miałem fotek żeby to udowodnić - myślę że ta informacja przyda się dla potomnych co by nie wydawali darmo kasy - aha analogicznie jest z tapicerką drzwi tylnych - trzeba tez przerabiać (też musiałem - przy montażu skórzanej u Pitera.5)
  - dzięki - nie miałem fotek żeby to udowodnić - myślę że ta informacja przyda się dla potomnych co by nie wydawali darmo kasy - aha analogicznie jest z tapicerką drzwi tylnych - trzeba tez przerabiać (też musiałem - przy montażu skórzanej u Pitera.5)Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrioKto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości