webasto przestało działac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czesc koledzy mam pytanko , bo mam w swoim golfie webasto , ktore do tej pory działało bez zarzutu , a teraz mam taki problem ze jak je wlacze to nie ogrzewa mi wnetrza normalnie je slychac jak wczesniej , spaliny sie wydobywaja jak wczesniej tylko nie grzeje , dodam jeszczze że wąż co idzie do nagrzewnicy jeden jest gorący , a drugi zimny czyli palnik , piecyk raczej ok
- don vittorio
- rock n roll
Sprawdź pompkę obiegową.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Witam włacze sie w temat bo nie chce kolejnego otwierać sprawdzałem przed chwilka webasto z golfa mk2 i nie wiem co jest nie tak niby odpala paliwo samemu muszę lać bo cos nie tak z pompka spaliny sa bo czuc a wogole nie grzeje taki filmik ponizej sorki ze taki ciemny
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
- don vittorio
- rock n roll
Spróbuję Tobie coś pomóc, bo sam montowałem u siebie w MK3. Z tym że tak:
1) filmik naprawdę ciemny i nic nie widać; zrób jeszcze raz z dobrym oświetleniem.
2) co z tą pompką paliwową; jak podajesz paliwo?
3) jakie masz to ogrzewanie (Eber, Wbasto...) i typ
4) co to za moduł w 37sek filmu
Ja mam wrażenie że to orzewanie wogóle nie odpala. To odgłosy na początku to przedmuch wstępny przed odpaleniem, ale skoro mówisz że czuć spaliny . Ten film trwa za krótko aby ocenić czy webasto działa. Jak będziesz robił nowy to min 3min.
1) filmik naprawdę ciemny i nic nie widać; zrób jeszcze raz z dobrym oświetleniem.
2) co z tą pompką paliwową; jak podajesz paliwo?
3) jakie masz to ogrzewanie (Eber, Wbasto...) i typ
4) co to za moduł w 37sek filmu
Ja mam wrażenie że to orzewanie wogóle nie odpala. To odgłosy na początku to przedmuch wstępny przed odpaleniem, ale skoro mówisz że czuć spaliny . Ten film trwa za krótko aby ocenić czy webasto działa. Jak będziesz robił nowy to min 3min.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: webasto przestało działac
ok zrobię kolejny filmik jutro lub we wtorek pierwsze sie załącza kontrolka potem tyka cos w sterowniku słychać na początku a potem tak jakby w webasto co sie załącza wiruje jakby pompowałodon vittorio pisze:Spróbuję Tobie coś pomóc, bo sam montowałem u siebie w MK3. Z tym że tak:
1) filmik naprawdę ciemny i nic nie widać; zrób jeszcze raz z dobrym oświetleniem. ok zrobie teraz na dniach bo przez weekend brak czasu
2) co z tą pompką paliwową; jak podajesz paliwo? paliwo podaje tak ze mam większa rurkę wpięta i wlałem tam szczykawką paliwo i sobie na spokojnie bierze
3) jakie masz to ogrzewanie (Eber, Wbasto...) i typ jutro wyciągnę z auta instrukcje i ci podam
4) co to za moduł w 37sek filmu sterownik to tak na poczatku tyka w nim
Były golfik:/