Mocowanie szyby bocznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Mocowanie szyby bocznej
Witam wszystkich bardzo serdecznie, mam mały problem z moim golfem, mianowicie chciałem się dowiedzieć jak mocowana jest szyba do mechanizmu który ją podnosi? Ponieważ gdy chce opuścić szybę do słyszę prace silniczka ale szyba nie idzie na dół, dopiero gdy ręcznie szybę opuszczę, natomiast podczas podnoszenia szyby wszystko gra, podejrzewam że coś mogło się odkręcić co mocuje szybę. Pomoże ktoś jak mogę sobie z tym poradzić? Czy muszę zdejmować tą cała blachę na drzwiach?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Mocowanie szyby bocznej
Musisz zdjąć tapicerkę i w blasze zobaczysz dwie gumowe zaślepki. Wyjmujesz je i patrząc w głąb tak podjeżdżasz szybą, za w dziurach zobaczysz uchwyty ześrubami. Któraś z nich, albo obydwie będą obluzowane, albo cały uchwyt popękany.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Mocowanie szyby bocznej
dzięki bardzo:) a jeszcze mam takie pytanko gdybym musiał wyjąć tą blache to szybe muszę odkręcić z mocowań i szyby sie nie wyjmuje tak?
Mocowanie szyby bocznej
Szyba zostaje w samochodzie przyklejona do ramy drzwi(taśmą).Żeby wyjąć blachę musisz też wyjąć zamekslawek987 pisze:dzięki bardzo:) a jeszcze mam takie pytanko gdybym musiał wyjąć tą blache to szybe muszę odkręcić z mocowań i szyby sie nie wyjmuje tak?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocowanie szyby bocznej
Nie musisz wymienialem wlasnie 2 tyg temu plastiki (na prowadnicy) zamka nie ntrzeba wogole ruszac a instrukcjazikr6 pisze:Żeby wyjąć blachę musisz też wyjąć zamek
jest podana do naprawy zimnych lutowzikr6 pisze:viewtopic.php?f=14&t=255090
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Mocowanie szyby bocznej
Śrubki od uchwytów juz dokręcone i szyba działa elegancko:)dziękuje bardzo wszystkim za pomoc:)