wiem ze tematy te były bo prześledziłem chyba większość ale nie do końca mi sie udało wyeliminować usterke.
Woda pojawia mi sie z prawej strony ponad dmuchawą ogrzewania. Jest tam w blasze podszybia taki otworek technologiczny-jakby taka rynienka skierowana na dół(na dywaniki pasażera) i tam pojawia mi sie woda.
Ostatnio przeczytałem poradę żeby zdjąć błotnik i na nowo zakonserwować zgrzewy. Zabrałem się więc za ściaganie błotnika. Po zdjęciu ujawniło mi się trochę rudej na zgrzewach blach więc przeczyściłem i wszystko dokładnie zapaćkałem masa uszczelniającą elegancko jak ori. Pytanie jakie mi sie nasunęło to czy w mk2 z szyberdachem rynienki odprowadzające wode z szybra idą w słupkach przednich???(tak sie domyślam). Ja szybra nie mam wiec kwestia czy w miejscu gdzie słupek dachu łączy sie z zewnetrzną blacha podszybia i podłużnica tam powinna wychodzić ze słupka jakas rynienka odprowadzająca wode z szybra??? czy w wersji bez szybra ten otwór ma być czy ma być zatkany? ja mialem to jakby przyciśniete ale jakis przelot był minimalny i sie zastanawiam ze moze to jest przyczyna tego dziadostwa i wody na dmuchawie itd. No ale niestety woda dalej sie pojawia. Zastanawiam się czy może coś spierniczyłem...
Proszę o pomoc bo dostaje w głowe, dziś będę ściągał po raz drugi chyba błotnik zeby jeszcze raz to obejrzeć a ostatnio już deske wywaliłem bo myślałem że może gdzieś przez uszczelke leci.... a to cały czas z tego otworku nad dmuchawa leci, tylko skąd tam woda...