Demontaż tylnego lewego słupka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Ostatnio szukajac przyczyny niedziałającego spryskiwacza tylnej szyby zauważyłem zawilgocona tapicerke na tylnym lewym słupku, na zdjęciach widac w ktorym miejscu. Gdzieś tam cieknie z przewodu lub z kolanka(?). Prosze o pomoc i informacje jak zdemontowac tapicerke tego slupka zeby sie dostac do przewodu. Odkręciłem 2 sruby ktore trzymają ją od dołu ale gdzies jeszcze trzyma a nie chce urwac uchytów. Wydaje mi sie ze w okolicy pasa bezpieczenstwa ale nie wiem jak sie tam dostac. Wiec jesli ktos by mial jakas instrukcje jak to zrobic ?
Uploaded with ImageShack.us
Czerwonym kółkiem zaznaczylem sruby ktore odkrecilem oraz miejsce w ktorym napotykam opor
Ostatnio szukajac przyczyny niedziałającego spryskiwacza tylnej szyby zauważyłem zawilgocona tapicerke na tylnym lewym słupku, na zdjęciach widac w ktorym miejscu. Gdzieś tam cieknie z przewodu lub z kolanka(?). Prosze o pomoc i informacje jak zdemontowac tapicerke tego slupka zeby sie dostac do przewodu. Odkręciłem 2 sruby ktore trzymają ją od dołu ale gdzies jeszcze trzyma a nie chce urwac uchytów. Wydaje mi sie ze w okolicy pasa bezpieczenstwa ale nie wiem jak sie tam dostac. Wiec jesli ktos by mial jakas instrukcje jak to zrobic ?
Uploaded with ImageShack.us
Czerwonym kółkiem zaznaczylem sruby ktore odkrecilem oraz miejsce w ktorym napotykam opor
Ja się dołączę do tematu, bo od ok 1 mies coś mi skrzypi, trzeszczy właśnie w okolicach tylnego prawego słupka, doprowadza mnie to do szału jakbyś mógł zwrócić uwagę na to co mogło by tam wydawać te cholerne dzięki to dzięki z góry Możliwe ze to coś z zawieszeniem ale tuleje miałem wymieniane ok 3mies temu
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 67abf7697c" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b5613d564c" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b5613d564c" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
musisz mocno pociągnąć bo kołki które tam są mocno trzymają, tylko upewnij sie czy wykręciłes wszystkie wkręty.
Znalazlem opis jak zdjac ten slupek.
7. Odchylamy plastikową osłonę lewego tylnego pasa bezpieczeństwa (można delikatnie podważyć płaskim śrubokrętem) i wykręcamy śrubę (6 kątna nr 17)
Ja tego nie widze na tym rysunku. Gdzie dokladnie jest ta sruba ?
7. Odchylamy plastikową osłonę lewego tylnego pasa bezpieczeństwa (można delikatnie podważyć płaskim śrubokrętem) i wykręcamy śrubę (6 kątna nr 17)
Ja tego nie widze na tym rysunku. Gdzie dokladnie jest ta sruba ?
@Sajmon9
Sorki, że odgrzewam Sajmon9 piszesz, że skrzypiało Ci coś z okolic łupka. Mam to samo i doprowadza mnie do szału rozwiązałeś problem?
Sorki, że odgrzewam Sajmon9 piszesz, że skrzypiało Ci coś z okolic łupka. Mam to samo i doprowadza mnie do szału rozwiązałeś problem?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.