http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=1130&page=5" onclick="window.open(this.href);return false;Pablo Corrado pisze:Czyli można temu zapobiec poprzez konfigurację modułu komfortu?
Włamanie do golfa mk 4/ wyrwana stacyjka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Qto, znalazłeś widzę moją poradę na forum passata
a ja już zapomniałem że gdzieś to pisałem
dzięki - dla ułatwienia wklejam
cyt:
Moduł komfort oznaczony 1J0 959 799AH - opis "awarii"
Zamykacie auto kluczykiem lub pilotem a otwieracie kluczykiem lub złodziej łamakiem. W większości przypadków odblokowanie kluczykiem powoduje wyłączenie alarmu a więc i złodziej ma pełne pole do popisu. W większości ale.. w module komfort który ja posiadam i mój szwagier po otwarciu kluczykiem po 15 sekundach lub też po przekręceniu stacyjki załącza się alarm i wyje do upadłego- po zamontowaniu syrenki z własnym zasilaniem (też VW - złodziej ma mało czasu na odblokowanie). Czemu to opisuję - bo wmawiano mi że to wada tego alarmu lub źle zamontowałem - ok ale u szwagra jest oryginał a tylko ja dokładałem szyby i central z komfortem - więc raczej nie.
Siedząc a raczej dłubiąc w epromie doszedłem do wniosku, że można to aktywować w module komfort za pomocą programu VDC - należy zmienić 3 wartości w epromie
wartość 4537 - z 255 przestawiamy na 8 (włączenie wycia po otwarciu kluczykiem)
wartość 4543 - z 255 przestawiamy na 8
wartość 4549 - z 255 przestawiamy na 8
a ja już zapomniałem że gdzieś to pisałem
dzięki - dla ułatwienia wklejam
cyt:
Moduł komfort oznaczony 1J0 959 799AH - opis "awarii"
Zamykacie auto kluczykiem lub pilotem a otwieracie kluczykiem lub złodziej łamakiem. W większości przypadków odblokowanie kluczykiem powoduje wyłączenie alarmu a więc i złodziej ma pełne pole do popisu. W większości ale.. w module komfort który ja posiadam i mój szwagier po otwarciu kluczykiem po 15 sekundach lub też po przekręceniu stacyjki załącza się alarm i wyje do upadłego- po zamontowaniu syrenki z własnym zasilaniem (też VW - złodziej ma mało czasu na odblokowanie). Czemu to opisuję - bo wmawiano mi że to wada tego alarmu lub źle zamontowałem - ok ale u szwagra jest oryginał a tylko ja dokładałem szyby i central z komfortem - więc raczej nie.
Siedząc a raczej dłubiąc w epromie doszedłem do wniosku, że można to aktywować w module komfort za pomocą programu VDC - należy zmienić 3 wartości w epromie
wartość 4537 - z 255 przestawiamy na 8 (włączenie wycia po otwarciu kluczykiem)
wartość 4543 - z 255 przestawiamy na 8
wartość 4549 - z 255 przestawiamy na 8
- Pablo Corrado
- Forum Master
A jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie odcięcia zadane parę postów wyżej?
Bo zimno sie robi, chciałbym jeszcze zdążyć dłubnąć przed zimą
Bo zimno sie robi, chciałbym jeszcze zdążyć dłubnąć przed zimą
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.