Gdzie umocować gaśnicę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gdzie umocować gaśnicę?
Cześć.Mam banalne może pytanie- jak w temacie. Doradźcie - z doświadczenia - w którym miejscu w bagażniku MK4 hatchback przykręcić uchwyt gaśnicy tak , żeby nie narobić sobie biedy? Pozdrowienia.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gdzie umocować gaśnicę?
Tam akurat siedzi apteczka, ale moze to dobry pomysł. Będzie tam jakaś blacha do wkręcenia śrubek?
Gdzie umocować gaśnicę?
Jak się nie mylę(bynajmniej u mnie tak jest) to tam jest przymocowana specjalna gumka do mocowania(np. apteczki). Przy cienkiej apteczce załapiesz jeszcze do tego gaśnice, ale w razie potrzeby jej użycia masz 5sek w plecy...
-
- Forum Master
Gdzie umocować gaśnicę?
Gaśnica i apteczka są po lewej stronie przyczepione gumową opaską... tak jest ori.
- marcinotdi
- Mały gagatek
- Kontakt:
Gdzie umocować gaśnicę?
gaśnica, apteczka, trójkąt (w obudowie) i gumowa opaska spokojnie to zabezpieczy przed przemieszczeniem się!!
BO KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM TDI ;)
Gdzie umocować gaśnicę?
Gaśnica nie była w fabrycznym wyposażeniu auta, więc co to znaczy ORI?poolak2006 pisze:przyczepione gumową opaską... tak jest ori.
Ale owszem, najlepszym miejscem na umiejscowienie gaśnicy jest właśnie schowek w bagażniku.
Są specjalne uchwyty do zamocowania gaśnicy np. jak tutaj:
http://allegro.pl/gasnica-gloria-1kg-ap ... 00233.html" onclick="window.open(this.href);return false;
u mnie jest wlasnie taka gasnica zamocowana w ten sposob pod parapetem jak na zaznoczonym rys.
Gdzie umocować gaśnicę?
Sorry za ot, ale
blaszka tam jest na skońnym elemencie, więc do niego można kręcić uchwyt - u mnie leży na wcisk na dole tego schowka - wypaść nie wypadnie, a wyjmuje ją jednym ruchem
BYNAJMNIEJ to nie PRZYNAJMNIEJ!stonefree pisze:bynajmniej u mnie tak jest
blaszka tam jest na skońnym elemencie, więc do niego można kręcić uchwyt - u mnie leży na wcisk na dole tego schowka - wypaść nie wypadnie, a wyjmuje ją jednym ruchem