Usuwanie naklejek z karoserii
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krzychu1510
- Nowicjusz 
Witam Panowie! Moje pytanie brzmi, w jaki sposób najlepiej usunąc oryginalne naklejki z wersji boston. paski wzdłuż całego auta... Przygotowuje auto do polerki a naklejki za bardzo chętnie nie chcą schodzic.  

Ja wczoraj usuwałem jedną naklejkę i podgrzałem ją suszarką   zeszła bez problemu, tylko potem płynem do szyb musiałem usunąć resztki kleju
  zeszła bez problemu, tylko potem płynem do szyb musiałem usunąć resztki kleju   

A może znacie jakiś łatwiejszy sposób?

A może znacie jakiś łatwiejszy sposób?

Do kleju - aceton lub nitro - tylko delikatnie z nimi.
Na rynku są też specjalne preparaty do usuwania pozostałości kleju po naklejkach itp ...

Na rynku są też specjalne preparaty do usuwania pozostałości kleju po naklejkach itp ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Krzychu1510
- Nowicjusz 
Problem w tym ze nie posiadam suszarki   może delikatnie opalarką z daleka?
  może delikatnie opalarką z daleka? 

Opalarka jeszcze lepsza --- ale ostrożnie z nią  

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Krzychu1510
- Nowicjusz 
- silverdragon1
- Użytkownik 
Do zmywania resztek kleju najlepsza jest benzyna ekstrakcyjna sprawdzone na lakierni

MK II Zawsze w moim sercu
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
						Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _ 
- Auto: Golf mk2 (ARL)
 Golf mk5 (BKD)
 Audi A3 8L (ASZ)
 Audi A3 8P (BMM)
- Silnik: Zły!
- Kontakt:
Możesz sobie kupić specjalny krążek do usuwania taśm dwustronnych i naklejek z trzpieniem do wiertarki.Krążek jest z gumy i na niewielkich obrotach szybko i 'bezboleśnie" usuniesz naklejki.Później tylko benzyną ekstrakcyjną na miękkiej szmatce przelecisz po lakierze i będzie igła.
Krążki dostępne w sklepach z akcesoriami dla lakierników (mieszalniach).
Wcześniej trzeba przejechać nim po papierze ściernym,żeby złapał odpowiednią szorstkość.

Krążki dostępne w sklepach z akcesoriami dla lakierników (mieszalniach).
Wcześniej trzeba przejechać nim po papierze ściernym,żeby złapał odpowiednią szorstkość.
- Krzychu1510
- Nowicjusz 
Suszarka w zupełnosci wystarczyła!Klej tez zszedl bez wiekszych problemów   Teraz auto prezentuje sie o niebo lepiej
  Teraz auto prezentuje sie o niebo lepiej   Przy okazji zabralem sie za malowanie obramowki na grilu pod kolor felg. Calkiem dobrze sie to komponuje.
 Przy okazji zabralem sie za malowanie obramowki na grilu pod kolor felg. Calkiem dobrze sie to komponuje. 

Teraz auto prezentuje sie o niebo lepiej
  Teraz auto prezentuje sie o niebo lepiej   Przy okazji zabralem sie za malowanie obramowki na grilu pod kolor felg. Calkiem dobrze sie to komponuje.
 Przy okazji zabralem sie za malowanie obramowki na grilu pod kolor felg. Calkiem dobrze sie to komponuje.