Witam, rok temu wymieniałem wszystkie gumy z przodu, i założyłem lemfordera. Po wymianie gum, nadal mam wrażenie, że samochód jest twardy a spodziewałem się, że stanie się bardziej miękki. W domu mam też toledo ii, który przecież ma takie same zawieszenie i w nim ostatnio również wymieniałem wszystkie gumy i również został założony lemforder. Jadąc tą samą drogą czuję, że seat jest bardziej miękki na dołkach. Z tą różnicą, że seat miał kiedyś wymieniane amortyzatory z przodu a mój golf ma nadal oryginalne amorki z 2003 roku. Na przeglądzie wykazują około 75% sprawności. Czy to może być wina amortyzatorów i sprężyn ?
Oba samochody jeżdżą na oponach 16 205/55
[mk4] Po wymianie gum z przodu samochód nadal jest twardy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: Po wymianie gum z przodu samochód nadal jest twardy
na pewno sprężyny i amory mają tu najwięcej do powiedzenia co do gumy najmniej chyba że założysz poliuretanowe wtedy jest różnica. ale wolał bym to twardsze zawieszenie wtedy auto lepiej się prowadzi
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Toledo ma takie samo zawieszenie w sensie budowy, ale pewnie inne sprężyny.
-
- Forum Master
Seat może mieć inny zawias i napewno inna masę budy.
Sztywne auto to zaleta. A "twardość" to kwestia preferencji i odczuc czy ktoś lubi jeździć pontonem czy gokartem i kiedy jest już twardo a kiedy jeszcze nie.
Sztywne auto to zaleta. A "twardość" to kwestia preferencji i odczuc czy ktoś lubi jeździć pontonem czy gokartem i kiedy jest już twardo a kiedy jeszcze nie.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm