Cześć, mam taki problem iż po wymianie kompletnego zawieszenie przód + tył ( sprężyny eibach -30mm, amor kayaba ) moje auto siedzi dość dziwnie, a mianowicie tył siał bardziej i wygląda jak bym miał nie wiadomo co w bagażniku. Auto teoretycznie miało się ułożyć do 500km, zrobiłem już ponad 800 a tutaj efekt dalej taki sam ;/ Jest jakiś pomysł jak to zrównać? Sprężyny wadliwe?
https://1drv.ms/u/s!ApeM19NiIbR5gP9aVWjaoAhUF27jvw
Moje auto to 1.9 ARL 4motion.
Przy okazji chciał bym spyta jaki dystans do felgi santa monica? Chciał bym troszkę wypchnąć tył i delikatnie przód
[mk4] Problem z zawieszeniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Problem z zawieszeniem
W temacie sprężyn Ci nie pomogę ale jeśli chodzi o felgi to mam też 17 cali, o identycznych parametrach. I wychodzi, że najlepiej włożyć dystans na tył 20 mm. Przód bym zostawił jak jest. Ewentualnie 5 mm.
[mk4] Re: Problem z zawieszeniem
Twoje felgi mają identyczne parametry czyli et38, szerokość felgi 7 cali, opony mam 225 45 17. Mierzyłem dokładnie i potrzeba 20 mm aby koło było zrównane z błotnikiem z tyłu, sam przymierzam się do kupna dystansu 20mm, na razie jeżdżę bez. Koło troszkę schowane, ale dużo mniej niż na fabrycznych 15.