[mk4] Metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
[mk4] Metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu.
Witajcie,
objawy jak w temacie: metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu. Efekt identyczny jakby obijał się, dotykał gdzieś nadwozia układ wydechowy - jednak wykluczyłem to podczas wizyty u tłumikarza. Objawy tylko przy cofaniu do tyłu, poza tym zero stuków z tylnej osi. Jakieś pomysły?
objawy jak w temacie: metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu. Efekt identyczny jakby obijał się, dotykał gdzieś nadwozia układ wydechowy - jednak wykluczyłem to podczas wizyty u tłumikarza. Objawy tylko przy cofaniu do tyłu, poza tym zero stuków z tylnej osi. Jakieś pomysły?
[mk4] Re: Metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu.
Wymontuj amortyzator i zobacz wtedy. Jak nie ucichnie to jeszcze tuleje belki.
A te stuki to takie stuk puk czy większa częstotliwość jak by warczenia /wiercenia na udarze? i czy jak jedziesz wolno do przodu i puścisz gaz, na niskich przełożeniach , czyli hamujesz silnikiem to też ''trzeszczy'' ? no i od kiedy to się po jawiło? teraz jak jest mróz czy wcześniej? Bo może być jak u mnie tzw. psia kość czyli łożyskowanie skrzyni biegów , taka poduszka co podtrzymuje skrzynię i jest zamocowana do sanek .
Seat Mii 1.O CHYA
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
Zjawisko towarzyszy mi od zakupu czyli blisko 2 lata, a odgłos jest identyczny jak uderzający na wolnych obrotach wydech o nadwozie.
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf iv
- Silnik: BCB
Witam serdecznie. Rozwiązałeś problem?
Sprawdź zaciski chamulcowe z tej strony co puka możliwe że osłona żarowa jest luźna.. te klipsy lubią wypadać
Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: [mk4] Re: Metaliczne stuki z tyłu nadowozia przy jeździe na wstecznym biegu.
Wymieniłem ostatnio kompletny wydech i przestało pukać, być może jakiś wieszak był naderwany albo brakowało.mwoxny pisze:Sprawdź zaciski chamulcowe z tej strony co puka możliwe że osłona żarowa jest luźna.. te klipsy lubią wypadać