Podniesienie lub usztywnienie zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jako iż wczoraj zainwestować musiałem w chyba piątą miskę do mojego golfa 4 1.9 tdi, podjąłem decyzje ze musze coś z tym zrobić. Zastanawiam sie w jaki sposób podnieść zawieszenie. Widziałem że tył mozna podnieść takimi gumowymi podkladkami, ale nie wiem czy jest to coś warte... A co do przodu to nie wiem, od razu nowe amortyzatory i jakieś sztywniejsze sprężyny ? CZy jesteście w stanie mi coś podpowiedzieć ? Nie chcę już się męczyć z tymi miskami. Dziękuję z góry.
-
- VWGolf.pl Killer
same nowe sprężyny już dużo dają stare już są miękkie i niższe do tego nowe poduszki z łożyskami i będzie wysoko
-
- Forum Master
Nie problem w wysokość zawieszenia tylko w kierowcy. Jeżdżę ponad 6 lat autem na gwincie, zglebionym. miski jeszcze nie urwałem. Po prostu przejazdy kolejowe, uskoki, na drodze przejeżdżam bardzo wolno na krawężniki nie wjeżdżam. Jeżeli kupujesz miski to oryginał bo zamienniki są papierowe.
Można jeszcze założyć blaszaną osłonę. Miałem takie w dwóch autach. 2-3 mm stali robią robotę.