Co to może być?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Co to może być?
Witam
Mam problem z GOLF IV 1.9TDI
Najpierw pierwsza sprawa, to co na zdjęciach. Czy nawalił przegub? Jest to od strony kierowcy
A druga sprawa, gdy jadę i dodaje gazu to lekko jakby buczy z prawej strony, jak dodaję gazu spokojniej to tego buczenia nie ma. Dodam, że ostatnio wypadła mi rura od turbiny i jest chwilowo umocowana na opaski zaciskowe i czyżby to było to ?
Pozdrawiam
Mam problem z GOLF IV 1.9TDI
Najpierw pierwsza sprawa, to co na zdjęciach. Czy nawalił przegub? Jest to od strony kierowcy
A druga sprawa, gdy jadę i dodaje gazu to lekko jakby buczy z prawej strony, jak dodaję gazu spokojniej to tego buczenia nie ma. Dodam, że ostatnio wypadła mi rura od turbiny i jest chwilowo umocowana na opaski zaciskowe i czyżby to było to ?
Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Co to może być?
jeśli nie pika na zakręcie to nie wystarczy wymienić osłonę na nową i będzie ok tylko nie czekaj za długo z tym bo jak nałapię piachu to będzie po nimpawlo12131 pisze: Czy nawalił przegub?
zależy co dokładnie jest tam zrobione możliwe że jest jakaś nieszczelnośćpawlo12131 pisze:Dodam, że ostatnio wypadła mi rura od turbiny i jest chwilowo umocowana na opaski zaciskowe i czyżby to było to ?
-
- Nowicjusz
Co to może być?
Z tego co mechanik mówił, to rura od intercoolera powinna wchodzić i trzymać się na zatrzaskach. U mnie podobno było coś kombinowane ( poprzedni właściciel ) i było zaciśnięte na opaski. Ta rura po lewej stronie ( od pasażera ) z dołu samochodu, tam gdzie się łączy. Podczas jazdy był dźwięk jakby powietrze wyszło z samochodu i brak mocy, wcisnąłem ją jakoś a mechanik jedynie zacisnął na opaskę bo trzeba to wymienić. I tego "buczenia" wcześniej nie było i się zastanawiam czy to nie jest wina tego intercoolera bo na pewno idealnie szczelny nie jest, auto jak stoi na parkingu to jest kilka kropelek pod tym.
-
- VWGolf.pl Killer
Co to może być?
to widocznie jest gdzieś nieszczelność najlepiej w dwóch to obadać jeden dodawać gazu drugi szuka
-
- Nowicjusz
Co to może być?
Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaki intercooler do turbo mam kupić ? Wszędzie widzę aukcje i na nich są podane jakieś numery, jednak nie mogę ich znaleźć na moim intercoolerze ponieważ było coś tam wymieniane i kombinowane..
GOLF IV 1.9TDI 2002r
GOLF IV 1.9TDI 2002r
-
- Nowicjusz
Co to może być?
Nie to wkleiłem
Byłem dzisiaj na szrocie pytać o rurę ale jest z czujnikiem i bez czujnika i nie wiem którą i jaką brać
Byłem dzisiaj na szrocie pytać o rurę ale jest z czujnikiem i bez czujnika i nie wiem którą i jaką brać
-
- Nowicjusz
Co to może być?
Wie ktoś może jaką średnicę ma rura intercoolera ? Chodzi mi o tą dolną rurę która idzie od intercoolera i wchodzi na dole w kolejną