Witam,
Podczas jazdy po wyboistej drodze gdy dojeżdżałem do domu i ostro skręciłem w lewo usłyszałem głośny stuk i jak by coś przeskoczyło z lewej przedniej strony, gdy dojechałem do domu i na zaparkowanym samochodzie skręcam w lewo bądź prawo to słychać takie głośne stuki dwa trzy razy jak by coś się naprężało i przeskakiwało, czy ktoś może mi doradzić co to mogło się stać ? jestem laikiem w sprawach motoryzacyjnych, z góry dziękuję za pomoc.
GOLF V TDI 2005
Zamieszczam zdjęcia lewego przedniego koła , mam nadzieję ,że coś to pomoże.
Glosne przeskakiwanie i stykanie przy skręcaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdź czy przy skrecaniu jednocześnie obraca się góra ,być może łożysko amortyzatora z gumą do wymiany...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
A czy to aby sprężyna nie pękła? Nie wydaje mi się żeby była prawidłowo osadzona na amortyzatorze. Zdejmij koło sprawdź.
Umie kiedyś taki efekt powodowało to iż sprężyna przy końcu pękła w skutek czego ruszała się przy skręcaniu.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak jak koledzy wczesniej napisali sprawdz sprezyny bo problem tkwi raczej w nich.
P.s. Te sruby ktore sa przy sworzniu to org czy moze radosna tworczosc jakiegos mechaniora?:D
P.s. Te sruby ktore sa przy sworzniu to org czy moze radosna tworczosc jakiegos mechaniora?:D