Witam. Problem pojawił się ostatnio . Zaczęło mi coś stukać tak jakby z tyły auta w tylnych kołach zasadniczo w jednym ale trudno powiedzieć w którym bo hałas się rozchodzi. Stukanie jest rytmiczne. IM szybciej jadę tym szybciej stuka. Co ciekawe wczoraj zauważyłem że kiedy delikatnie podniosę dźwignię hamulca ręcznego to stukanie ustaje. Dziś podciągałem linki ręcznego ale nadal stuka choć trochę ciszej.
Gdzie szukać przyczyny ? Może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam
Stuki w czasie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- brzozkalbn
- Użytkownik
- Kontakt:
Stuki w czasie jazdy
Podnieś tył i sprawdź czy Ci koło nie chodzi na boki. Jak będzie się ruszało to pewnie czop piasty do wymiany.
Re: Stuki w czasie jazdy
Dzięki za odpowiedź. Problem okazał się bardzo prosty. Jak mawiają mechanicy z ,,powołania'' starszej daty - ,,kanał prawdę Ci powie ''.
Po wjechaniu na kanał od razu zauważyliśmy linkę od ręcznego, która opadła z mocowania i stukała o felgę. 10 min roboty i po problemie. Dzięki i pozdrawiam.
Po wjechaniu na kanał od razu zauważyliśmy linkę od ręcznego, która opadła z mocowania i stukała o felgę. 10 min roboty i po problemie. Dzięki i pozdrawiam.