Zawieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
Zawieszenie
Witam, mam pytanie, mam skodę octavię I z 2003 roku kombi . Kupiłem nowe spręzyny sportowe i zmieniłem je . Tył usiadł ładnie natomiast przód mniej . Co teraz zrobić aby przód obniżył się ? Czy można uciąć kawałek zwoju ?
Re: Zawieszenie
jaki silnikHubertoSkoda pisze:mam skodę octavię I z 2003 roku kombi
jakiej firmy i jakie obniżenieHubertoSkoda pisze:Kupiłem nowe spręzyny sportowe i zmieniłem je
jakie masz amortyzatory?HubertoSkoda pisze:Tył usiadł ładnie natomiast przód mniej . Co teraz zrobić aby przód obniżył się ?
najlepiej wymienić sprężyny
nie załamuj mnie...HubertoSkoda pisze:Czy można uciąć kawałek zwoju ?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
Zawieszenie
silnik 2.0 benzyna kombi
sprężyny MTS Technik
amortyzatory seryjne i te sprężyny podobno można na te amortyzatory założyć bez wymiany amortyzatorów
tylko przód mało usiadł
sprężyny MTS Technik
amortyzatory seryjne i te sprężyny podobno można na te amortyzatory założyć bez wymiany amortyzatorów
tylko przód mało usiadł
czyli rozumiem że to -30?HubertoSkoda pisze: amortyzatory seryjne i te sprężyny podobno można na te amortyzatory założyć bez wymiany amortyzatorów
a ile siadło w realu?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
a jak porównałeś z seryjnymi sprężynami to były krótsze?HubertoSkoda pisze:sprężyny kupiłem 30/40 tył usiadł pięknie a przód może 1 cm. Poradzi mi ktoś coś ?
bo ja naprawdę nie mam pomysłu co można spierniczyć przy montażu sprężyn...
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
Zawieszenie
ja nic nie spierniczyłem tylko za wysoko stoi z przodu. sprężyny założone są dobrze . tylko za mało usiadła
Zawieszenie
no to pozostaje wymiana sprężyn
ps.
chyba że wysłali niewłaściwe przednie sprężyny...
napisz reklamację
ps.
chyba że wysłali niewłaściwe przednie sprężyny...
napisz reklamację
Zawieszenie
Z czasem usiądą bardziej. Może miałeś już oklapnięte z przodu stare sprężyny i dlatego po wymianie nie widzisz za dużej różnicy.
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
Zawieszenie
dla mnie to fuckup przednich sprężyn
rozumiem, jakby brakowało tego jednego centymetra - a tu sytuacja taka, że tylko jeden siadł
coś pomieszali z tymi sprężynami
rozumiem, jakby brakowało tego jednego centymetra - a tu sytuacja taka, że tylko jeden siadł
coś pomieszali z tymi sprężynami
- HubertoSkoda
- Nowicjusz
Zawieszenie
tylko na kielich przy amortyzatorze wszystko pasowało idealnie jak zakładałem . z tyłu od podłogi do krawędzi błotnika mam 62 cm a z przodu jak założyłem to jest 65 cm . sprężyny kupiłem o takim symbolu MTSXSK010 sprężyny są 40/30mm. Teraz reklamacja i będę czekał nie wiadomo ile