Przednie koło ucieka luz stukanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam ! Posiadam Golfa 1.6 AFT 96r . Problem jest taki że mam gdzieś dziwny luz i stuki przy przekręcaniu kierownicy . Dodam że wszystkie tuleje dolnego wahacza zostały wymienione ,a problem pozostał. Zastanawiałem się nad półosią bo jak chwytam ją to minimalny luz czuję . Końcówka drążka wraz z drążkiem jak najbardziej stabilne . Dość niedawno były też wymieniane amorki wraz z łożyskami po tym wszystkim była zrobiona zbieżność wraz z kątami . Po jakimś czasie były lekie stuki okazało się że jedna z śrub którą przykręca się amortyzator do zwrotnicy( to te które kąty regulują) lekki luz miała dokręciłem to problem ustał . Jednak na krótko po kilku dniach wróciło i przy skręcaniu wjazdach na krawężniki oraz zjazdach przy cofaniu pukanie słychać. Zdjąłem koło raz jeszcze z małym łomem posprawdzałem i luzu nie widzę koło założe postawie na koła zaprę się nogą i ruszę kołem jest luz i puknięcie . Nie mam pojęcia co to może być jutro chcę się za to zabrać raz jeszcze strach autem jeżdźić żeby nie się nie stało. Macie jakieś pomysły co i jak jeszcze sprawdzić ?
-
- VWGolf.pl Killer
dolny sworzeń może masz luz w mocowaniu piasty lub śruba co przechodzi przez ten sworzeń wyrobiona lub śruba przegubu od strony koła i przesto masz masz luz na łożysku
-
- Nowicjusz
Dziś rozebrałem pół przedniego zawieszenia z prawej strony . I zgadza po wymianie śruby (choć nie wyglądała na zjechaną mięsko było i w sumie przy wymianie sworzni założona była nowa ). Poskręcałem całość raz jeszcze dałem tam inna śrubę i wygląda na to że problem znikł bo kompletnie nigdzie luzu nie ma . Kombinowałem na całego żeby coś wybadać i przy jeździe też objawy znikły oraz sporadyczne stuki i myszkowanie przy dziurach. Mam do przejechania w weekend około 200 km to będzie dokładnie sprawdzone .
Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2015 22:30 przez lukasonix3622, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz