Uszkodzony zamek bagażnika [hatchback r32]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Moje problemy z zamkiem zaczęły się pare dni temu, gdy próbowałem otworzyć bagażnik z pilota - nic się nie stało, wkładka klucza obracała się bez oporów, klamka była luźna, a siłownik było słychać. Wszedłem od środka, oderwałem plastik i zauważyłem że wypadło cięgno z rygla. Założyłem i problem leży w tym że niestety dalej nie działa. Gdy zamykam bagażnik trzyma się tylko na sprężynkach gazowych, ale światełko w środku gaśnie. Gdy poruszam palcem po klinie w zamku to klasycznie odpala się alarm. Tu moje pytanie - muszę wymieniać cały zamek, czy da się to jakoś taniej załatwić?
Miałem podobnie musiałem wymienić całe bebechy.
Zamek wkładkę itp. Była obawa że bd musiał też klamkę wymienić ale udało się poskładać.
Poszukaj na allegro używki.
Ja skorzystałem z okazji bo szwagier od Polo mi załatwił komplet za flaszkę więc kosztów dużych nie było.
Zamek wkładkę itp. Była obawa że bd musiał też klamkę wymienić ale udało się poskładać.
Poszukaj na allegro używki.
Ja skorzystałem z okazji bo szwagier od Polo mi załatwił komplet za flaszkę więc kosztów dużych nie było.
Re: Uszkodzony zamek bagażnika [hatchback r32]
Problem rozwiązałem, pomogło zalanie srogimi ilościami WD40 na noc, potem kin zaczął zaskakiwać.