Katalizator rura siatka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Katalizator rura siatka
Witam zaczeli mi kopcic z siatki laczácej wydech z kolektorem i zastanawiam sie czy kupic cos takiego , przy okazji ciezko to wymienic
http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-bora-1-9 ... 83142.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto golf 4 110km ahj 1.9 tdi
http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-bora-1-9 ... 83142.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto golf 4 110km ahj 1.9 tdi
-
- VWGolf.pl Killer
Katalizator rura siatka
odkręcasz trzy śruby przy turbinie na trzynastkę i za katem obejmę chyba dwie na 16klucz lub 17 przesuwasz obejmę do tyłu i wyciągasz cały kat z siatką z gumowych uchwytów montaż odwrotnie
Katalizator rura siatka
A co to jest ten tlumnik zamiennik katalizatora spelnia to nowmy spalin ??czy to moze byc do tdi nie bedzie glosniej ?
-
- VWGolf.pl Killer
Katalizator rura siatka
zamiast kata masz strumienice lub puszkę efekt taki jak byś wybił kata z twojego wydechu i założył z powrotem, może być trochę głośniej ale i lepszy lak bo stary kat jeśli jeszcze jest może być już zabity
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Katalizator rura siatka
Nie będzie głośniej. Sama turbina dużo wycisza + tłumik końcowy i jest git.
Z tyłu słychać będzie delikatny świst turbiny,nic poza tym.
Z tyłu słychać będzie delikatny świst turbiny,nic poza tym.
-
- Mały gagatek
Katalizator rura siatka
Ja też to kupiłem tylko bez uszczelki i tej klamry uszczelniającej która jest nie potrzebna bo jest w orginale ta łączka na dwie śruby 16 ,zapłaciłem 170 zł razem z przesyłką dokupię uszczelkę za 10zł to wyjdzie mnie 180 to i tak będzie taniej niż ten zestaw.Na razie czekam jeszcze na paczkę dam znać jak to zamontuje.Pozdro.
-
- Mały gagatek
Katalizator rura siatka
A więc jestem już po wymianie tej rury , ogólnie wymiana nie jest jakaś skomplikowana tylko dostęp do tych trzech śrub ją mocujących strasznie utrudniony trzeba się nie żle nagimnastykować żeby je odkręcić odkręcamy oczywiście od spodu auta bo z góry nie ma szans.Po wymianie zrobiło się ciszej w środku auta zwłaszcza przy wyższych obr silnika.