Schodki na zewnętrznej części opony

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » pn wrz 15, 2014 17:23

sa maszyny do sprawdzania amorkow- samego amorka bez sprezyny i nie na aucie ale niewiele warsztatów to ma. W zasadzie bardzo malo. Mozna sciagnac amorek i recznie obadac jak sie zachowuje. Sa czasami takie akcje ze jest luz na goleni amorka. Sa luzy na uchu ale to w amorkach tylnych raczej. Wskazania z SKP to wskazanie takie orietacyjne i tu raczje wykrywa sie to ze w morku puscilo uszczelnienei i olej wylecial i praktycznie nie ma tłumienia. Ząbkowanie to raczej wina amorka ale jak wyciagniesz macpersona to sobie oblukasz i lozysko i poduszke gorna i sam amorek. JA tam jakis czas temu wytarglaem w golfie amorki rzendie bo sciagacze zakupilem Ze 3 lata temu za 28 zl wiec nie majatek a pare kluczy mam i podjazd i kilka garazy by podlubac.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
pironet
Forum Master
Forum Master

Post autor: pironet » wt wrz 16, 2014 06:53

faktycznie nie doczytałem że schodki są na zewnętrznej stronie a nie wewnętrznej.Kolega ma całkowita racje.To raczej wina amorów lub łozyskowania górnego amortyzatora.Sprawdzić najszybciej będzie jak zdejmiesz spręzynę i popracujesz ręcznie amorkiem ,jesli będzie poruszał się zbyt swobodnie to masz przyczynę.Też kiedyś miałem przypadek że na skp pokazało że amory są dobre a po zdemontowaniu okazały się całkowicie puste,byłem w szoku

Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » ndz wrz 21, 2014 00:06

Mi na przeglądzie wyszło niecałe 70% a amorki już puściły olej, miałem już nowe tylko zabrakło czasu aby wymienić. Więc nie można się tym bardzo kierować przy ich ocenie.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”