Schodki na zewnętrznej części opony
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sa maszyny do sprawdzania amorkow- samego amorka bez sprezyny i nie na aucie ale niewiele warsztatów to ma. W zasadzie bardzo malo. Mozna sciagnac amorek i recznie obadac jak sie zachowuje. Sa czasami takie akcje ze jest luz na goleni amorka. Sa luzy na uchu ale to w amorkach tylnych raczej. Wskazania z SKP to wskazanie takie orietacyjne i tu raczje wykrywa sie to ze w morku puscilo uszczelnienei i olej wylecial i praktycznie nie ma tłumienia. Ząbkowanie to raczej wina amorka ale jak wyciagniesz macpersona to sobie oblukasz i lozysko i poduszke gorna i sam amorek. JA tam jakis czas temu wytarglaem w golfie amorki rzendie bo sciagacze zakupilem Ze 3 lata temu za 28 zl wiec nie majatek a pare kluczy mam i podjazd i kilka garazy by podlubac.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
faktycznie nie doczytałem że schodki są na zewnętrznej stronie a nie wewnętrznej.Kolega ma całkowita racje.To raczej wina amorów lub łozyskowania górnego amortyzatora.Sprawdzić najszybciej będzie jak zdejmiesz spręzynę i popracujesz ręcznie amorkiem ,jesli będzie poruszał się zbyt swobodnie to masz przyczynę.Też kiedyś miałem przypadek że na skp pokazało że amory są dobre a po zdemontowaniu okazały się całkowicie puste,byłem w szoku
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Mi na przeglądzie wyszło niecałe 70% a amorki już puściły olej, miałem już nowe tylko zabrakło czasu aby wymienić. Więc nie można się tym bardzo kierować przy ich ocenie.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;