Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem że auto podczas jazdy samo odbija w lewo lub w prawo. Nie ma wogóle tłumienia amortyzacji, czuję każdą nierówność drogi i wszystko przenoszone jest na deske rozdzielczą. Czuć nawet drgania jakby silnka wewnątrz auta oraz na kierownicy. Na stacji okręgowej nic nie znaleźli więc wkurzony sytuacją nopiłem nowe końcówki drążków, opony i zbieżność. Problem pozostał i sie nasila. Myślałem że to stabilizatory ale na drugiej stacji co byłem takze mówią że wszystko ok. Jak ok skoro komfort jazdy żaden. Weszłam do kanału i jedynie moją uwagę przykuła tuleja łącząca silnik z sankami. Na odpalonym silniku drży ona z cała tą łapa. Nie powinno być to sztywne ? Co do cholery z tym autem nagle ?
Problem w zawieszeniu Golf V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
Problem w zawieszeniu Golf V
piotreldiablo zerknij sobie na to: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=5878" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta poducha składa się z dwóch części.
Jeśli jest wywalona to drgania dość mocno są przenoszone na budę.
Możesz ją wymienić na ori lub np. na poliuretanową.
Dostępne są również wkładki usztywniające.
Ta poducha składa się z dwóch części.
Jeśli jest wywalona to drgania dość mocno są przenoszone na budę.
Możesz ją wymienić na ori lub np. na poliuretanową.
Dostępne są również wkładki usztywniające.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- piotreldiablo
- Ma gadane
Re: Problem w zawieszeniu Golf V
Byłem w najlepszej i najnowocześniejszej stacji w okolicy. Oglądali auto dobre 30 minut i w zawieszeniu absolutnie nic nie ma. Jedynie do czego sie przyczepili to po wymianie końcówek drążków poprzednia stacja nie dokładnie ustawiła zbieżność. Różnica jest -3.0 nie wiem czy to dużo ale na termin zbieżności mam za kilka dni a poduszka skrzyni nie ma nic do ściągania. Jedynie mogą wyć już zużyte górne mocowania amortyzatorów ale podobno tego nie zobaczy a same amortyzatory mają po 70%
PIOTR