Drgania silnika i nadwozia.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Jdt
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jdt » pt kwie 04, 2014 20:40

Kupiłem Golfa IV 2003r. 1,9 SDI czy ktoś może mi powiedzieć co może być przyczyną że przy ruszaniu do przodu lub do tyłu czyli przy dużym obciążeniu silnika zaczyna drgać, jakby miał wyskoczyć z nadwozia. Zmieniłem dolną poduszkę i nadal są drgania. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie? Z góry dziękuję za pomoc.

Jdt
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jdt » sob kwie 05, 2014 21:38

Witam czy nikt nie miał takich objawów. Pomóżcie jak możecie z tymi drganiami silnika.

Awatar użytkownika
markk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: markk » ndz kwie 06, 2014 16:12

drgania są tylko na silniku czy całym nadwoziu ?
jeśli drży nadwozie przy ruszaniu albo cofaniu a na postoju jest okej to tarcza sprzegła do wymiany. Ja tak miałem.

TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;

Jdt
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jdt » ndz kwie 06, 2014 20:01

Witam; dzięki chociaż ty mi podpowiedziałeś kolego myślałem już że coś jest z poduszkami silnika. Drgania są przy obciążeniu silnika tzn. jak ruszam do przodu lub cofam szczególnie pod górkę i myślę że to silnik tak drga i przenosi się to na budę ale jak myślisz dalej mogę na tej tarczy jeżdżić jeszcze czy to jest jej końcówka. czemu są takie objawy czy to wynik złej jazdy przez poprzednika czy to przez coś innego?

Awatar użytkownika
markk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: markk » ndz kwie 06, 2014 22:13

w moim wypadku konczyła sie tarcza i jak sie nagrzała czyli po kilku kilometrach przy ruszaniu ze świateł czy skrzyżowań drgała cała karoseria , przy zmienie biegów nic nie było odczuwalne , bardzo wysoko brało mi sprzegło , praktycznie mogłeś delikatnie wcisnąć sprzegło , gdzieś do połowy by spokojnie zmienic bieg. Po wymianie całego sprzegła wszystko wrociło do normy.

TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;

Jdt
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jdt » wt kwie 08, 2014 20:11

Wielkie dzięki kolego. pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”