Niby rzecz banalna, ale wątpliwości są. Mam pomóc znajomemu założyć dystanse do jego MK3.
Nigdy wcześniej tego nie robiłem i chętnie się dowiem, co dokładnie po kolei trzeba zrobić?
Przyznam, że dla mnie i kumpla to czarna magia na ten moment...
Czy jakoś specjalnie trzeba wyczyścić powierzchnie, czy smarować itp? Kupić jakieś preparaty?
Ktoś doradzi, jak, czym itd?
Dzięki
Jak zamontować dystanse?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Jak zamontować dystanse?
tak smarem miedzianym pierw trzeba dobrze wyczyścić powierzchnie żeby nie było rdzy i innych zabrudzen piasta ma się świecić smarujesz i zakładasz tak sie też robi przy zmianie tarcz na nowe
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Jak zamontować dystanse?
Dzięki bardzo za info.bioly05011 pisze:tak smarem miedzianym pierw trzeba dobrze wyczyścić powierzchnie żeby nie było rdzy i innych zabrudzen piasta ma się świecić smarujesz i zakładasz tak sie też robi przy zmianie tarcz na nowe
Jak zamontować dystanse?
Smar ceramiczny a nie miedziany - miedź reaguje ze stopami aluminium.
Nie musi się błyszczeć - musi być z grubsza czyste
Nie musi się błyszczeć - musi być z grubsza czyste
-
- VWGolf.pl Killer
Jak zamontować dystanse?
w sumie tak między miedzią a alu dochodzi do korozji galwanicznej w wyniku czego alu koroduje
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11