Przesunięte Koło
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przesunięte Koło
Witam Posiadam golfa 3 z silnikiem 1.8 90km , zauważyłem że po wymianie kół zimowych na koła letnie prawe koło tylne wystaje mi ok 3 cm bardziej do zewnątrz niż lewe koło, mianowicie prawe koło jest równo z zakolem a lewe koło chowa się za nie , proszę o pomoc , gdyż nie wiem w czym jest problem , auto miało robioną zbieżność tydzień temu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przesunięte Koło
Przy założeniu że masz takie same felgi, to niestety auto jest po dzwonie, miało strzał z boku w okolice lewego tylnego koła. Innej opcji własciwie brak bo tylne zawieszenie nie jest regulowane. Upewnisz się prosząc kogoś doświadczonego o obejrzenie belki i jej mocowania do podłogi. Niestety zwykle to nie sama belka jest winna tylko przesuwają się miejsca mocowań belki do podwozia. A wtedy - sam rozumiesz - to nie jest auto do bezpiecznej jazdy co można więcej napisać. Naciąganie tak starego auta za drogo wyjdzie.
Sam takie miałem, poprawiłem trochę geometrię dając odpowiednie podkładki pod czopy, ale teraz już bym tego nie robił tylko sprzedał je na części.
Sam takie miałem, poprawiłem trochę geometrię dając odpowiednie podkładki pod czopy, ale teraz już bym tego nie robił tylko sprzedał je na części.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Przesunięte Koło
Dziękuję bardzo za radę,za chwilę wybieram się do warsztatu ,gdzie diagnosta rzuci na to okiem , felgi zakupiłem przedwczoraj firmy ATS 7.5 cala z dużym rantem ,w październiku miałem wymieniane tuleje w belce i poduszki amortyzatorów ,ale wtedy były założone koła stalowe które chowały się w zakola i było to niewidoczne , odezwę się po wizycie
Re: Przesunięte Koło
okazało się iż mechanik przy wymianie tulei belki urwał szpilki mocujące belkę i nie pofatygował się ich wyjąć ,po wymianie tulei przyspawał jedną stronę belki do podwozia przy czym uciekła mu ona o 2 cm.......auto stoi u też tego pana ,który robi to na własny koszt ...... chciał bym zapytać jak można podnieść tył auta bez wymiany sprężyn na sportowe ?