Jazda bez paska wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, moje autko to VW Golf mk3 1.9 TD. Kilka dni temu rozsypała mi się pompa wspomagania, więc zdjąłem pasek ją napędzający. Nową pompę dopiero będę miał najwcześniej w poniedziałek. Pytanie z mojej strony: czy mogę przejechać raz do pracy (80km) bez wspomagania ? Czy po takim odcinku może coś stać się z maglownicą ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja jechałem 1100 km bez paska,spokojniekamillo1989 pisze:Pytanie z mojej strony: czy mogę przejechać raz do pracy (80km)
-
- Nowicjusz
Re: Jazda bez paska wspomagania
I założyłeś później normalnie i maglownica działała w porządku ?jaszczur pisze:ja jechałem 1100 km bez paska,spokojniekamillo1989 pisze:Pytanie z mojej strony: czy mogę przejechać raz do pracy (80km)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeśli płyn nie uciekł i będzie magiel zalany,to nic mu nie będzie.kamillo1989 pisze:Czy po takim odcinku może coś stać się z maglownicą ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kupiłem używkę popmę 2 płyny,jeden tańszy drugi normalny,a pierwszy po to aby przepłukać układ,później zalałem normalnym,a stało mi się to 3 lata temukamillo1989 pisze:I założyłeś później normalnie i maglownica działała w porządku ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
miałem tą samą sytuację , ale pompę wyjąłem do zmiany łożyska , więc na sucho przejechałem ok 200 km , nic się nie stało, obecnie auto ma prawie 400 tys. a naprawa pompy była przy 250 tys i nadal nic się z tym złego nie dzieje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.