Witam,
Mam problem z wymianą wahacza w Passacie b5. Jestem na etapie wymiany wahaczy (bananów) i mam problem. Z lewej strony (strona kierowcy) wszystko poszło bez problemu. Z prawej strony utknąłem na wykręcaniu śruby. Oczywiście nakrętka po dwóch dniach siłowania się z nią jest już obrobiona. Dwa dni moczyła się w odrdzewiaczu, była grzana palnikiem, było bite młotem we wszystko co mogło by ją trochę zluzować i nic. Ostatecznie skończyło się na tym że obciąłem łepek śruby.. Niestety na niewiele się to zdało. Śruba od obciętej strony poruszą się bez problemu ale od strony nakrętki nawet nie drgnie. Próbowałem ją dzisiaj wybijać ze dwie godziny i Ma ktoś może jakiś sposób a żeby ja wydostać?
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Passat B5 wymiana wahacza (banan) problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zostaje rozwiercanie ,a nastepnie to co zostanie już w środku wybić.Też ostatnio sie z tym męczyłem i 3h straciłem na wymiane 2 górnych wahaczy.
- scaner21
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mówię o dolnym. Tam rozwiercać raczej nie trzeba. Ostatecznie uciąłem śrubę starym, poczciwym brzeszczotem. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kupię zegary z FIS bez CAN do Passata / Golfa 4