bo dopiero któryś z inzynierów VW wpadł później na pomysł po interwencjach użytkowników, była na to w DE akcja serwisowabazylek pisze:w sumie to zastanawiam się czemu od nowosci nic tak nie było
GOLF V rdzewiejące błotniki przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: GOLF V rdzewiejące błotniki przednie
no i gicik, jestem Warszawiakiem więc jakiś serwis znajde i postaram się ogarnąć te wypełnienie
samochód nie był bity wcale ani robiony, wszystko się zgadza sprawdzalem razem ze znajomym mechanikiem!
co do tych wypełnien zamówiłem już w Warszawie, jutro jade odebrać 20 zł od sztuki te od nadkola! :]
co do tych wypełnien zamówiłem już w Warszawie, jutro jade odebrać 20 zł od sztuki te od nadkola! :]
-
- Ma gadane
A tak zapytam co daja te pianki? Ogolnie od spodu i tak jest dziura wiec tam syf leci. Swoja droga jest jeszcze taka pod blotnikiem ktora bylo by lepiej wywalic bo przez nia tylko blotniki rdzewieja.
a może to wina tych chlapaczy? sam nie wiem pianka zatrzyma troszke syffu
mam, kupiłem!
tu mam fotke tej pianki i teraz jak to zamontować? wygląda to niezadobrze, niestety od nowosci nic tam nie bylo... a tamte progi były robione zresztą jeden widać troszke że był (prawy)
co sądzicie?
tu mam fotke tej pianki i teraz jak to zamontować? wygląda to niezadobrze, niestety od nowosci nic tam nie bylo... a tamte progi były robione zresztą jeden widać troszke że był (prawy)
co sądzicie?
Słabe zdjęcia ale czy nie masz tam przypadkiem korozji? Jakieś purchelki widać. A jak jest korozja to gąbeczka nic Ci nie da bez zabezpieczenia błotnika.
NIE MAM nie mam kolego, ja tam robiłem te progi i są specjalnym woskiem zabezpieczone, tylko piasek znowu tak się dostał...
pytanie jak je zamontować?
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
bazylek pisze:NIE MAM nie mam kolego, ja tam robiłem te progi i są specjalnym woskiem zabezpieczone, tylko piasek znowu tak się dostał...
zdemontuj te chlapacze i to jak najszybciej na dole w błotniku zbiera się woda i piasek po prostu błoto i to nie wysycha,wolno ten syf niema stamtąt ujścia.Tym przyspieszasz korozję błotników to jest przypadłość VW.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
Hmm nie wiem czy to dobry pomysł jak zdejme chlapacze to bede miał szpary i syf będzie się tam dostawal jeszcze wiecej..
jak pianki zamontować? Maksymalnie w strone chlapacza? Moga być szpary w ich okolicach czy maja one scislo przylegac?
jak pianki zamontować? Maksymalnie w strone chlapacza? Moga być szpary w ich okolicach czy maja one scislo przylegac?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
pianka jest po to, aby nie doszło do tego co widac na zdjęciu ponizej, w momencie powstania tam lodu ma sie odkształcić tj. amortyzować w trakcie otwierania drzwiseaman1982 pisze:A tak zapytam co daja te pianki?
w moim byłym Mk5 7 lat były chlapacze i nie powodowały nic takiego jak u kolegi, podstawa to porządne mycie i wypłukiwanie syfu z tych okolicbazylek pisze:a może to wina tych chlapaczy? sam nie wiem pianka zatrzyma troszke syffu
w A3 mam te pianki fabrycznie zamontowane i zauważam że jest znacznie lepiej niz było w Mk5, syf się w tym miejscu nie zbiera
Jak montować swój klej? Gdzie dokładnie usadowić? Dajcie odp bo dziś montuje
zrobilem, jedną strone nie mam do tego cierpliwości, ile ja się nabluzgałem.. ale wydaje mi sie ze dobrze zrobione to to nie jest..