Ziemniaki w Bagażniku ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ziemniaki w Bagażniku ?
Witam.
Od jakiegoś czasu mam bardzo dziwny dzwięk który słychać z tyłu samochodu przy skręcaniu w prawo (samochod przechylony na lewo) słychać bardzo dziwny dzwięk jak by przesypywały mi się ziemniaki w bagażniku przy skrecie w 2 strone nie slychac tego. Wymienilem amortyzatory z tylu jednak nic to nie dalo a myslalem ze tak jest poniewaz im wieksze obciazenie w samochodzie tym mocniej to slychac.
Gdy jade sam to nie przeszkadza. Ale jak zabiore 1-2 osoby to juz taki dzwiek sie pojawia bardzo mocno jak by mial sie zaraz zlamac....
pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
Od jakiegoś czasu mam bardzo dziwny dzwięk który słychać z tyłu samochodu przy skręcaniu w prawo (samochod przechylony na lewo) słychać bardzo dziwny dzwięk jak by przesypywały mi się ziemniaki w bagażniku przy skrecie w 2 strone nie slychac tego. Wymienilem amortyzatory z tylu jednak nic to nie dalo a myslalem ze tak jest poniewaz im wieksze obciazenie w samochodzie tym mocniej to slychac.
Gdy jade sam to nie przeszkadza. Ale jak zabiore 1-2 osoby to juz taki dzwiek sie pojawia bardzo mocno jak by mial sie zaraz zlamac....
pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
Ziemniaki w Bagażniku ?
Może gdzies ci się obija tłumik o nadwozie. Sprawdź czy wisi na wszystkich zaczepach.
Ziemniaki w Bagażniku ?
Jest to pojedyncze stuknięcie czy przesypuje się parę kilo tych "ziemniaków".
Sprawdź, czy samochód stoi równo zawieszony na płaskim terenie. Może sprężyna pękła któraś przy mocowaniu i przy skręcaniu ją słychać.
Sprawdź, czy samochód stoi równo zawieszony na płaskim terenie. Może sprężyna pękła któraś przy mocowaniu i przy skręcaniu ją słychać.
Ziemniaki w Bagażniku ?
A gdzie są te sprężyny przy mocowaniu ?? Wydaje mi się ze delikatnie na prawo jest przechylony. Im wiecej ludzi tym wiecej ziemniaków nie jest to pojedyncze.
Ziemniaki w Bagażniku ?
Jeśli masz możliwość to wjedź na kanał a niech 2 albo 3 osoby bujają/wsiadają do auta a Ty słuchaj od spodu gdzie te ziemniaki latają.