Witam. Kilka dni temu udało mi się dostać sprężyny razem z amortyzatorami do Passata B5 - firmy FK. Obniżają autko ok. 30 - 35 mm.
Nie są jakoś specjalnie twarde, ale mam pytanie - trzeba zakładać rozpórke?
Z tyłu mam standardowy zawias natomiast z przodu tylko obniżony. Proszę o radę
Obiżenie zawieszenia - potrzebna rozpórka?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
można jeździć bez rozpórki duża część samochodów obniżonych jeździ bez rozpórki i jest OK
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Zauważyłem to właśnie, ale krążą pogłosy, że niby z przeciażeń pękają szyby, kielichy itp. Przeglądając różne fora, zdania na ten temat niestety są podzielone
jeśli nie są bardzo twarde - możesz bez rozpórki ale jak są twarde to przyglądaj się kielichom - jak lakier wokół nich zacznie pękać to niedobrze
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Jak samochód zdrowy to nic nie będzie pękać - ani szyby ani lakier, ani kielichy.