Poduszka amora z łozyskiem 1992r.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
A wiec chce zrobic przednie zawieszenie... koncowki drazkow .. poduchy.. itp...... najpierw pokupować pasujace czesci a potem w jakis dzien to zrobic ...
Mam poduszki juz mocno wywalone.... Sa tez jakies poduszki z lozyskiem... i nie wiem jakie ja mam DODAM ZE MAM GWINTOWANE ZAWIESZENIE
Golf 1.8 GT 1992r...
Czy te poduszki co mam to sa takie ?
http://allegro.pl/poduszka-lozysko-amor ... 10960.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bo nigdzie nie widze poduszek z takim pierscieniem na gorze jak u mnie ( to gdzie wkrecona jest sruba ) Czy ten "talerzyk" dokupuje sie osobno czy po prostu mam jeszcze jakis inny typ poduszki ... ?
A wiec chce zrobic przednie zawieszenie... koncowki drazkow .. poduchy.. itp...... najpierw pokupować pasujace czesci a potem w jakis dzien to zrobic ...
Mam poduszki juz mocno wywalone.... Sa tez jakies poduszki z lozyskiem... i nie wiem jakie ja mam DODAM ZE MAM GWINTOWANE ZAWIESZENIE
Golf 1.8 GT 1992r...
Czy te poduszki co mam to sa takie ?
http://allegro.pl/poduszka-lozysko-amor ... 10960.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bo nigdzie nie widze poduszek z takim pierscieniem na gorze jak u mnie ( to gdzie wkrecona jest sruba ) Czy ten "talerzyk" dokupuje sie osobno czy po prostu mam jeszcze jakis inny typ poduszki ... ?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Masz poduszkę starego typu. Ten pierścień, o którym piszesz jest od dołu, a talerzyk z Twojego zdjęcia jest osobną częścią. Przy demontażu odkręcasz nakrętkę trzymając jednocześnie górny talerzyk, aby się nie obracał. Jak odkręcisz nakrętkę, zdejmiesz talerzyk to całą kolumnę będziesz mógł wyjąć w dół razem z poduszką i całą sprężyną. Następnie ściągasz ściągaczami sprężynę i odkręcasz specjalną nakrętkę wewnątrz poduszki, zdejmuje z poduszkę i zakładasz z nową.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Moja rada, bez pneumata dobrego nie podchodź. Podjedź do jakiegoś wulkanizatora i niech Ci odkręcą, bo tak to se szybe tylko mozna niechcący wybić.prezesik25 pisze:Przy demontażu odkręcasz nakrętkę trzymając jednocześnie górny talerzyk, aby się nie obracał.
Rust is lighter than carbon fiber
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Poduszka amora z łozyskiem 1992r.
brzmi to jak głupia gadka lakiernika "bez kompresora 200l do malowania lusterka nawet nie podchodź"nitrox89 pisze:Moja rada, bez pneumata dobrego nie podchodź. Podjedź do jakiegoś wulkanizatora i niech Ci odkręcą, bo tak to se szybe tylko mozna niechcący wybić.prezesik25 pisze:Przy demontażu odkręcasz nakrętkę trzymając jednocześnie górny talerzyk, aby się nie obracał.
Wystarczy odpowiedni klucz i przy odpowiednim podejściu do sprawy oraz odobiny ostrożności nakrętkę się odkręci. A jeżeli ktoś jest "lewus" to pojedzie do mechanika na pneumat.
Wiem jak sciagac i zakladac tylko chodzi mi o to jaki mam typ poduchy.... taki jak link z allegro?
I po co ten talerzyk?
I po co ten talerzyk?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Talerzyk widoczny na Twoim foto auta zapobiega wyskkczeniu całej kolumny z otworu, po prostu jest, abyś nie zgubił zawiechy po drodze ale to nie ten sam talerzyk co na zdjęciu z aukcji.
Aby mieć 100% pewności, czy masz ten typ po duchy co z allegro to niestety musisz ściągnąć zawiechę. Ja Ci tylko napisałem, że do Twojego rocznika golfa ta poduszka będzie pasować.
Aby mieć 100% pewności, czy masz ten typ po duchy co z allegro to niestety musisz ściągnąć zawiechę. Ja Ci tylko napisałem, że do Twojego rocznika golfa ta poduszka będzie pasować.