Skrzypienie po wymianie amortyzatorów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Ostatnio wymieniałem amortyzatory z tyłu i kilka dni po wymianie zaczęło mi coś skrzypieć podczas jazdy tak jak by jakaś guma o coś tarła skrzypienie się nasila podczas jazdy po łukach, gdy auto stoi to jak się porusza tyłem to też skrzypi ale tylko od razu po jeździe jak dłużej stoi to nie słychać skrzypienia podczas naciskania na tył czy to jest wina amortyzatorów czy jakieś gumy się wyrobiły?
Ostatnio wymieniałem amortyzatory z tyłu i kilka dni po wymianie zaczęło mi coś skrzypieć podczas jazdy tak jak by jakaś guma o coś tarła skrzypienie się nasila podczas jazdy po łukach, gdy auto stoi to jak się porusza tyłem to też skrzypi ale tylko od razu po jeździe jak dłużej stoi to nie słychać skrzypienia podczas naciskania na tył czy to jest wina amortyzatorów czy jakieś gumy się wyrobiły?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Co to za amortyzatory założyłeś ? Wymieniałeś odboje - jeśli tak to jakiej firmy ?
- italiano_83
- V.I.P.
Trzeba szukać, w belce masz tylko tuleje - one raczej nie skrzypią - może dolne mocowania amortyzatorów tylnych ... Głupie pytanie, ale czy sprawdziłeś też wieszaki tłumika ..
Skoro skrzypi to pewnie skrzypi tłoczysko amorka o ten odbój. Może jest cos tam nierówno spasowane?
też troszkę brakuje mi czasu żeby to sprawdzić w poniedziałek pojadę do mechanika niech szuka co to jest
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nowe amorki też czasem skrzypią, co prawda Bilstein nigdy mi nie skrzypiał, ale widać wpadki zdarzają się wszystkim
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
I sprawa się wyjaśniła dokładnie temu się przyjrzałem i okazało się że te skrzypienie dochodziło z górnego łożyska amortyzatora dostała się do niego woda i troszkę przyrdzewiało ale zalałem je olejem i jak na razie jest w porządku. Dzięki wszystkim za sugestie
- italiano_83
- V.I.P.
To dobrze widzieć, że wszystko jest ok. Ja też kupiłem zestaw amortyzatorów do mojego Golfa Bilstein i trochę mnie zmartwił Twój przypadekBaczek85 pisze:I sprawa się wyjaśniła dokładnie temu się przyjrzałem i