Oberwane sanki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oberwane sanki
Witam, jak to bywa na naszych drogach... Dziura i bach!!!! Sanki oberwane. Koledzy proszę o pomoc, po wjechaniu w dziurę oberwały mi się sanki z mocowaniem wachacza. Ktoś się orientuje koszty takiej naprawy? czy to wg. się kalkuluje? Była straż miejska, idę we wtorek do zarządcy drogi ale szczerze wątpię żeby mi cokolwiek oddali, bo mam auto w roscie i wygląda jak wygląda a że technicznie jest inaczej to już inna bajka...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=381892" onclick="window.open(this.href);return false;
Posiadam kabelek VAG KLL-Piotrków Trybunalski i okolice zainteresowani pisać na priw.
Posiadam kabelek VAG KLL-Piotrków Trybunalski i okolice zainteresowani pisać na priw.
Oberwane sanki
Fotki zrobię jak tylko będę mógł, sanki kwalifikuj się tylko i wyłącznie do wymiany, nie ma co do czego spawać, a nawet jakby było co spawać to nie za bezpieczne by to było.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=381892" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oberwane sanki
A jakie to ma znaczenie? To jest Twoje auto i możesz sobie go nawet w kwiatuszki pomalować,a skoro ma aktualny przegląd techniczny,to znaczy,że było sprawne,a teraz przez ich piękną drogę z akcentami sera szwajcarskiego masz auto do remontu.piter1501 pisze:szczerze wątpię żeby mi cokolwiek oddali, bo mam auto w roscie i wygląda jak wygląda a że technicznie jest inaczej to już inna bajka
Poczytaj tutaj,może to Cię naprowadzi jakoś i będziesz wiedział jak z z nimi dyskutować (pkt.2) viewtopic.php?f=61&t=494186" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do naprawy,to wszystko zależy od tego,czy podłużnice zostały naruszone i czy śruby nośne urwały się,czy też wydarły nakrętki z podłużnic.
Porób fotki i będziemy radzić.
Powodzenia
Oberwane sanki
Chwyciłem to co mi się zdawało istotne, jak coś to piszcie postaram się inne elementy sfotografować.
Fotografie:
Fotografie:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oberwane sanki
Nie wygląda tragicznie.Belka sama w sobie miała już dosyć,a dziura w asfalcie tylko dopełniła dzieło.
Wymienić sanki i będzie git.Podczas dokręcania do nadwozia,mierz zawieszenie wzdłuż i po przekątnych od tylnej belki,żeby auto 4 śladów nie robiło.
Wymienić sanki i będzie git.Podczas dokręcania do nadwozia,mierz zawieszenie wzdłuż i po przekątnych od tylnej belki,żeby auto 4 śladów nie robiło.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Oberwane sanki
- sanki się nie oberwały, trzymają się przecież nadwozia. Oberwało się mocowanie wahacza w sankach - co w sumie powoli staje się normą w golfach 2 z racji wieku. Tak, jak Michał_1977 napisał, trzeba wymienić sanki - powinny podpasować też od mk3 lub od seata toledo 1 - trochę młodsze są, więc może w lepszym stanie będą. U mnie też niewiele brakowało, ale w porę się zorientowałem i wymieniłem sanki przed urwaniem mocowania.piter1501 pisze: Dziura i bach!!!! Sanki oberwane.
Tuaj fotka, jak to u mnie wyglądało, po obstukaniu młotkiem:
Część musiałem wyciąć, bo nie mogłem odkręcić maglownicy.
-
- Użytkownik
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Oberwane sanki
i dodatkowo trzeba będzie obciąć mocowania za stabilizatorem bo w mk2 nie ma ich do czego przykręcić, sanki z mk3 zazwyczaj są w lepszym stanie dlatego ja bym szukał z mk3 + tylną łapę silnikamarko125-90 pisze:Z mk3 pasują ale poducha pod silnikiem tylna jest inna
Przy okazji wymień osłonę drążka kierowniczego bo masz pękniętą
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
-
- Użytkownik
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Oberwane sanki
przeszkadzać nie przeszkadza, ale wisi nie wiadomo po co - kwestia gustu, ja tam to zawsze obcinałemmarko125-90 pisze:Ja nie obcinałem i jeżdżę. W niczym nie przeszkadza
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Oberwane sanki
Na razie czekam na rzeczoznawce.... a później jadę do znajomego na podnośnik i obejrzenie od spodu auta i czy jest sens to robić, jak wygląda reszta od spodu. Lipek81, masz rację chodziło mi o mocowanie wahacza, nie wyraziłem się precyzyjnie, swoją to dziwne, że poleciała lewa strona a nie prawa....
Oberwane sanki
Koledzy dostałem pismo wycenili mi szkodę na 149,44 co same oględziny dodatkowe kosztowały u mechanika 123 zł... Śmiać się czy płakać...............?.............? Za same sanki na szrocie jak znajdę to muszę dać średnio od 80-120 zł.... A gdzie jeszcze robocizna mechanika.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Oberwane sanki
Jaja so bie z nas robiisz ze za ogledziny dales 123 zł
Ja płaciłem 100 zł za sani 150 zł wymiana
Ja płaciłem 100 zł za sani 150 zł wymiana
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;