Szybciej zużywające się opony na tyle niż na przodzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzisiaj zauważyłem jak ściągałem opony ze na tyle mam bardziej zużyte opony niż na przodzie , trochę mnie to dziwi czy to jest normalne??, podkreślam ze opony są jednej marki kupione w tym samym czasie, ciśnienie opon raczej pilnowałem
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
stacja diagnostyczna i zrobić geometrię kół
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
-
- VW Baron
- Kontakt:
zapewne zbiera krawędzie opon. Masz skrzywioną belkę
Re: Szybciej zużywające się opony na tyle niż na przodzie
no cos w tym jest ale nie duzym:D akurat w tym roku tak owa sytuacja sie mi przydarzyła, a zbiera rowno nie tylko krawedzieart_2008_a_ pisze:tylnych ? to chyba auto po dzwonie by było...
Jeżeli opony "zuzyte są" równomiernie na calej powierzchni to może to byc wina samych opon.
-
- VW Baron
- Kontakt:
marcin7x5, no ale jak wina samych opon jak jedna marka i ten sam czas montażu. Musi być jakaś dodatkowa przyczyna.
może golf był w jakimś warsztacie w międzyczasie i jakiś "przedsiębiorczy" mechanik miał podobne ale już mocniej zużyte oponki i zrobił małą podmiankę ?
W Polsce każdy wariant trzeba brać pod uwagę ...
może golf był w jakimś warsztacie w międzyczasie i jakiś "przedsiębiorczy" mechanik miał podobne ale już mocniej zużyte oponki i zrobił małą podmiankę ?
W Polsce każdy wariant trzeba brać pod uwagę ...
to wcale nie znaczy ze mają taka samą date produkcji jak i miejsce produkcji. Ja osobiście mam 4 Dunlopy z tego samego roku, kupione w tym samym sklepie ale 2 opony są produkowane w DE a 2 gdzie indziej. Nie dośc, że rzeźba bieżnika jest delikatnie inna (nie do rozpoznania na pierwszy rzut oka a ten sam model opony) to i własnie zuzycie ich następuje nierównomiernie tak jakby był nieco inny skład mieszanki uzytej do produkcji. Tak więc....wszystko jest teraz mozliwe.dm84 pisze:podkreślam ze opony są jednej marki kupione w tym samym czasie,