Trzęsie z tyłu i drży lewarek zmiany biegów

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

RFS89TST
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: RFS89TST » ndz lis 18, 2012 09:16

Witam, mam problem, ponieważ przy jeździe czy to po prostej czy to po łuku od prędkości 40km/h zaczyna trząść samochodem i dochodzą nie zawsze ale jednak stuki z tylnego prawego koła tak mi się wydaję NIE TRZĘSIE KIEROWNICĄ . gdy wrzucę na luz również trzęsie i drży /lata lewarek zmiany biegów. Koła dokręcone, nie posiadają luzów 12:30 i 9:15. Poradzicie co to może być[?]
NIc sie nie dzieje przy ruszaniu i dodawaniu gazu do 40km/h powyzej trzesie czy to na biegu czy nie i przy hamowaniu powyzej 40km/h.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 18, 2012 09:33

zacznij od kontroli kół , jedź do gumiarzy niech je zdejmą i wsadzą na wyważarkę celem oceny czy nie krzywe felgi lub wybulona któraś opona. Przy okazji ocenić można tarcze i lożyska z tyłu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

RFS89TST
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: RFS89TST » ndz lis 18, 2012 09:38

Najlepsze jest to, ze nie mam tarcz z tyłu tylko bębny, czy ma coś wspolnego beben:)[?] A tak wlasnie podejzewam, ze moze to byc odklejenie sie ciezarku i zle wywazenie, bo powiem tak, ze jezdze na oponach tych i stalowkach od wrzesnia i nic sie wczesniej nie dzialo.[?] czy ma cos wspolengo lozysko jak nie wyje[?]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”