Witam!
w czasie ostatnich wizyt u mechaników pojawił się następujący problem. Po postawieniu auta na ziemi i maksymalnym skręceniu kół półośka wyskoczyła z przegubu. Wszystko poskładali, wymienili zawleczkę, półośka tkwi sztywno w przegubie, ale jest maksymalnie wyciągnięta. Moje pytanie jest następujące, jako że nie jestem pierwszym właścicielem i nie wiem jakie części były wcześniej wymieniane czy za krótka może być półoś? któryś z przegubów? czy gdzie szukac brakujących 1-2 cm. Nie chciałbym od razu wymieniać wszystkiego w poszukiwaniu wadliwego (za krótkiego) elementu, dlatego gdzie szukać najpierw? może ktoś miał podobny problem?
Sztywna prawa półośka. wyskakuje z przegubu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi sprawdzić w etce nr katalogowy montowanej tam fabrycznie prawej półośki. auto to Golf III rocznik 1993 1.6 benzyna, 75KM, kod silnika ABU, 5 drzwi, wersja GL.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
kup uzuwke ja dalem 75 zl z de i po klopocie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
tak, tylko muszę wiedzieć jaki rozmiar, bo z tego co się orientuję to są 2 opcje 782 mm i chyba 796mm.