Witam,
Mam problem ze swoim Golfem. Byłem na wymianie tylnych opon w wulkanizacji i od tego momentu słyszę dość głośne, jednostajne buczenie w aucie. Dochodzi jakby z tyłu z prawej strony. Łożyska na 100 % odpadają bo niedawno były też sprawdzane. Buczenie nasila się przy większej prędkości - tak 70-80 km/h. Na jednym z forów internetowych znalazłem post kogoś kto miał ten sam problem a leżał on w tym, że pracownik wulkanizacji przestawił jakoś otwory przy zakładaniu koła. Czy coś takiego może być przyczyną buczenia? W razie możliwości proszę też o podanie sposobu, przez który mógłbym zdiagnozować co się dzieje i na 100% wykluczyć daną opcję. Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Buczenie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Buczenie podczas jazdy
jak to sie stało po wulkanizacji a mianowicie wymianie tylnich opon to masz po prostu założone uszkodzone opony. Opony są poząbkowane czyli niektóre korki bierznika mają inną wysokość, dzieje sie tak jak opony są używane i w aucie którym jeździły było uszkodzone zawieszenie spręzna bądz amortyzator. Załatw inne koła na próbe lub zdejmij koło postaw przed sobą i ręką przejedz po bierzniku przód tył wyczuwając cy bierznik jest równy.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;