dziwne pukanie skoda octavia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
posiadam skode octavie I 2001r 1.9 tdi 110
Coś mi stuka z przodu z lewej strony lub w srodku z przodu auta.
Przejrzałem całe zawieszenie, nic nie stwierdzilem. bylem u jednego mechanika powiedzial to samo. Stwierdziłem więc, że pojade na stacje diagnostyczna na szarpak. przejrzał z przodu z tylu, szarpał tym autem ile mógł - zadnych luzów. Zbadał amortyzatory równiez w idealnym stanie. Przejechał sie tym autem bo nie wierzył mi i faktycznie coś puka. Oglądałem tłumik również nie. Już niewiem co
Pomóżcie prosze bo coraz bardziej mi to puka z dnia na dzien.
posiadam skode octavie I 2001r 1.9 tdi 110
Coś mi stuka z przodu z lewej strony lub w srodku z przodu auta.
Przejrzałem całe zawieszenie, nic nie stwierdzilem. bylem u jednego mechanika powiedzial to samo. Stwierdziłem więc, że pojade na stacje diagnostyczna na szarpak. przejrzał z przodu z tylu, szarpał tym autem ile mógł - zadnych luzów. Zbadał amortyzatory równiez w idealnym stanie. Przejechał sie tym autem bo nie wierzył mi i faktycznie coś puka. Oglądałem tłumik również nie. Już niewiem co
Pomóżcie prosze bo coraz bardziej mi to puka z dnia na dzien.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Proponuje spróbować dociągnąć wszystkie śruby mocujące belkę zawieszenia do nadwozia.mono_ pisze: bo nie wierzył mi i faktycznie coś puka
sruby poluzowałem i dokrecilem. nie pomogło
odkrecilem oslone plastikową i jezdze bez nie ale to rownież nie to.
wiec ... co?
odkrecilem oslone plastikową i jezdze bez nie ale to rownież nie to.
wiec ... co?
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
właśnie różnie. raz jak auto najeżdża na mulde (góra - dół) ale znów jak jeżdże po dziurach nic nie słychać. Nie przy ruszaniu, nie przy hamowaniu, raczej na wolnych predkosciach. Cały czas myśle nad amortyzatorem, ale czy na stacji diagnostycznej nie wykryli by jego usterki? czasem wydaje się że stuka jak przegób ale na prostych kołach, nie przy skręcie.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
No dziwna sprawa. Nie wiadomo co szukać,Najlepiej to śruba po śrubie kontrola.Albo czekać jak będzie stukać cały czas.
maglownice sprawdziłeś ?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
nie mieszka ktos w pobliżu mikolowa, orzesza kto by sie na tym bardziej znał a chcialby mi pomoc?
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2012 15:31 przez mono_, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdalnie ciężko jest pomóc jak trzeba posłuchać. Mogą to być różne rzeczy. To wina raczej diagnosty, że nie jest w stanie wykazać co puka. Szarpaki powinny dać odpowiedź.mono_ pisze:nooo mechanicy, nikt nie potrafi pomóc gdy problem jest nietypowy?
Tak przez internet to może być wszystko, łączniki stabilizatora, przeguby, wydech etc