Witam,
Moje autko to Golf 4 kombi TDI 130KM. Muszę wymienić amory. W aucie mam sprężyny eibach'a -30mm (wersja z hatchback'a z TDI 110KM). Autko spadło w stosunku do tego co było przód -30mm, tył -50mm (ale tył był bardzo wysoko, więc coś było nie tak - było widać tłoki amorów).
Jakie amory polecacie? Pewnie część napisze, że sportowe, ale nie chce kupować jakiś najtańszych sportowych amorów i żeby było twardo. Tak jak jest to mi pasuje.
Co zmieniać tzn. jakie gumy itp. przy wymianie amorów?
Po czym stwierdzić czy ta poduszka na górze amora przedniego (ta w której jest łożysko) jest do wymiany, bo jak wymieniałem sprężyny to wyglądała ok?
z góry dzięki za pomoc
pozdr
Jakie amory pod sprężyny eibach -30mm?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
krzysiekp, bilstein b6 - przy okazji komplet odbojów, osłon, poduszki i łożyska na przednie kolumny
b6 sa do standardowych sprężyn od biedy pasuja na -30,b6 przy krótszych spreżynach szybciej padnie niż b8 który jest do krótszych spręzyn.pzdrShmatan pisze: bilstein b6 - przy okazji komplet odbojów, osłon, poduszki i łożyska na przednie kolumny
Re: Jakie amory pod sprężyny eibach -30mm?
czyli bilstein b4 sobie odpuścić np. takiShmatan pisze:krzysiekp, bilstein b6 - przy okazji komplet odbojów, osłon, poduszki i łożyska na przednie kolumny
http://moto.allegro.pl/amortyzator-bils ... 51947.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a jak sprawuje się kayaba lub sachs??
np.
http://moto.allegro.pl/e2129-amortyzato ... 84376.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław