Jak usunąć rdzę z miejsca trudno dostępnego ?

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » sob sie 11, 2012 00:47

Witam.

Mam jeden element w pasie przednim, w którym pojawiła się rdza. Jest to miejsce, w którym są zgrzane (chyba) dwie blachy. Zaznaczyłem to mniej więcej (poglądowo) na rysunku (zaznaczone na czerwono):

Obrazek

Rdzy niewiele, ale chciałbym to jakoś zabezpieczyć. Macie jakiś sposób jak tam dotrzeć dostępną chemią i zatrzymać proces utleniania ? Rozebrać elementu nie można...

Jakiś pomysł ?

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » sob sie 11, 2012 11:49

Można zaopatrzyć się w takie małe szczotki http://moto.allegro.pl/yato-zestaw-szcz ... 95960.html. Czyścic ile się da. Do tego oczyścić odrdzewiaczem (kwas fosforowy) nie bierze lakieru. Na koniec ja używam obecnie Fertan ale tani nie jest.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pn sie 13, 2012 22:47

Wypiaskowac:)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sie 14, 2012 01:04

skaktus, to jest ból - ale tego nie da się po prostu zrobić tak żeby definitywnie był z tym spokój. Czy zalejesz to odrdzewiaczem typu Cortanin czy po prostu woskiem, czy olejem - na jedno wyjdzie - czyli za jakiś czas wyjdzie :). Nie ma się co przejmować taki urok.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » pt sie 17, 2012 23:45

gęsty smar, pędzelek, wysmarować, włożyć tego tyle że aż bedzie wyciekało.. tłustego rdza nie bierze a tłuste ciezko samoczynnie schodzi, woda, słońce sól, tłuste bedzie zawsze. Smar może dziny preparat ale wszystkie preparaty w profile i biteksy są za twarde, niby tłuste a po czasie odpada wszystko, smar nie wysycha i wciąż penetruje, usiądzie na tym brud i kurz to penetracja po kurzu się coraz bardziej rozszerzy.. z racji tego że miejsce jest nie widoczne moze sie brzudzić ile chce :) Dużo się naoglądałem zgnitych golfów i mam wszystkie te miejsca szczególnie w moim mk2 wysmarowane smarem :popcorn:

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”