Greeg pisał kiedyś że to może być poduszka w podobnym temacie tylko że to było gdy ta osoba cofała u mnie jest tak:
jadąc normalnie i normalnie hamując nic się nie dzieje ale gdy lekko hamuje i później gwałtowniej i mocniej nacisnę pedał jest głośne i mocne uderzenie wyczuwalne pod nogami
lekko hamując nic się nie dzieje cofając na pełnym skręcie i nie hamując na nierównościach (podjazd do garażu) jest podobne bicie
sprawdziłem
wahacze wymienione łączniki stabilizatora i tuleje duże i małe na wahaczu pół roku temu czyli raczej to nie to
sworznie przegub ok.
był luz na zacisku a w sumie to klocek się wyrobił i miał luz co mogło powodować bicie klocek nadpawałem i nie ma luzu
poduszka na skrzyni wymieniona pół roku temu poduszka na silniku ok.
dolna poduszka o której mówił Greeg łącząca kołyskę z silnikiem wygląda ok ruszałem silnikiem i nic nie bije jednak nie mam 2 śruby którą ta poduszka powinna być przykręcona przy kołysce i tu właśnie moje pytanie czy to może być przyczyna tego bicia ?
Golf IV coś stuka podczas hamowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- GREEN
- Kontakt:
-
- GREEN
- Kontakt:
Re: Golf IV coś stuka podczas hamowania
Behemoth1987 pisze:
dolna poduszka o której mówił Greeg łącząca kołyskę z silnikiem wygląda ok ruszałem silnikiem i nic nie bije jednak nie mam 2 śruby którą ta poduszka powinna być przykręcona przy kołysce i tu właśnie moje pytanie czy to może być przyczyna tego bicia ?
-
- VW Baron
- Kontakt:
raczej nie powinno to być przyczyną, jedna śruba już powinna dobrze trzymać, dla pewności wkręcamy drugą i szukamy dalej...
wkręć druga to moze przestanie poza tym dolna poduszka (tzw dogbone) przenosi duzy moment i cieźko ręcznie ją zdiagnozowac, odkręć ją i dokręć długą śrubę spinająca gumy (moment z tego co pamietam okolo 20 Nm) albo od razu wstaw tam poliuretany
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"