test amortyzatorów nie adekwatny do rzeczywistości
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
w Żonie Audi a2 autentyczny przebieg ok 100 tys km lekko cos stukało na nierównościach, zawiecha super, wszystko ok, na szarpakach ok, amortyaztory lewy 73% prawy 78%, w ASO Mercedesa na stanowisku badawczym zawiecha ok lewy 68% prawy 72%. Postanowiłem rozebrac macpersony myslałęm, ze to poduszka amorka, lewy amortyzator był pusty a prawy wciskałem dwoma palcami kupiłem nowe Bilsteina i nawet przy uzyciu dwóch rak było trudno go wcisnąc. I tak czy ten test to jest g..no wart ? Traz auto wybiera nierównosci jak Merc a wczesniej było bardzo twardo pojechałem na test amorków oba po 82% teraz. Może test zalezy tez od konstrukcji zawieszenia?
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
PinkFloyd, jedź na wylanym gwincie to i tak Ci wyjdzie 90% skuteczności
Rust is lighter than carbon fiber
Re: test amortyzatorów nie adekwatny do rzeczywistości
czyli najleprza stara szkoła wyciagnac i sprawdzicnitrox89 pisze:PinkFloyd, jedź na wylanym gwincie to i tak Ci wyjdzie 90% skuteczności
niestety ale testy robione w stacjach diagnostycznych nie mowia niczego o stanie amortyzatorow, jedynie przy roznicy (powyzej 10 %) w ich skutecznosci mozna wywnioskowac ze jeden jest w gorszym stanie
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"